AcasăNewsInacceptabil: Iohannis „n-are voie” să meargă de capul lui în Europa

Inacceptabil: Iohannis „n-are voie” să meargă de capul lui în Europa

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a transmis că „este inacceptabil” ca românii să nu ştie cu ce mandat a fost preşedintele Klaus Iohannis la reuniunea extraordinară a Consiliului European, unde s-au purtat negocieri pentru ocuparea principalelor posturi de la nivel european.

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, „adorându-l” din priviri pe Klaus Iohannis, președintele României (Sursa foto: Twitter)

Șeful ALDE a argumentat că „Nu am văzut încă necesara conferinţă de presă a domnului Klaus Werner Iohannis, în care să transmită poporului ce a negociat acolo şi cu ce rezultate”.
„Au trecut două zile de la reuniunea dedicată desemnării noilor şefi ai forurilor de la Bruxelles şi nu am văzut încă necesara conferinţă de presă a dlui Klaus Werner Iohannis, în care să transmită poporului ce a negociat acolo şi cu ce rezultate. Nu am văzut nici măcar anunţul unei asemenea conferinţe, pentru viitorul imediat. Ca şi cum acţiunea de la Bruxelles ar fi totuna cu escapadele la ski ale domniei sale, adică ceva ce-l priveşte strict şi personal. Este inacceptabil ca românii să nu ştie cu ce mandat merge preşedintele la asemenea reuniuni înalte, cum este inacceptabil ca Preşedintele să nu prezinte un raport Parlamentului”, a scris joi seară pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

În continuare, preşedintele Senatului a scris şi despre Dacian Cioloş, pe care l-a catalogat ironic drept „alt negociator de ungher”, care „se miră că e huiduit de colegii eurodeputaţi la primul discurs, după ce critica exact discuţiile netransparente. Se poate cinism mai mare de atât? Şi din partea cui? A unuia dintre personajele cu cea mai misterioasă biografie post-decembristă, ajuns comisar european, consilier prezidenţial, prim-ministru, şef de partid fără să fie validat prin vot vreodată. Cine şi cum l-a împins permanent din spate pe acest personaj? Cine a negociat mereu pentru el? Unchiul Ardelean? Traian Băsescu? Tata socru francez? Amicul Barnier? Băieţii din pădurea Băneasa? Rămân la părerea mea: mai răsfiraţi, băieţi! Măcar în forurile de la Bruxelles, dacă acasă nu se poate…”.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, în perioada 30 iunie-2 iulie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles, Regatul Belgiei. La întoarcere, Administraţia Prezidenţială a transmis un comunicat de presă în care a afirmat că „preşedintele României s-a pronunţat pentru ajungerea la un compromis acceptabil pentru toate statele membre, care să asigure stabilitatea şi eficienţa instituţiilor europene pentru următorul ciclu instituţional”.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc