AcasăNewsÎn urma dezvăluirilor din Național, Ministerul Educației a anulat procedura de achiziție...

În urma dezvăluirilor din Național, Ministerul Educației a anulat procedura de achiziție de măști

 

Aflată pe picior de plecare din fruntea Ministerului Educației, Monica Anisie pregătea o achiziție scandaloasă de măști, de 10 milioane de euro. În urma dezvăluirilor din Național, potrivit cărora demersurile Ministerului Educației  în privința procedurii de achiziție miroseau de la o poștă a aranjament, azi Anisie anunță anularea licitației.

Bineînțeles, dând vina pe firme că nu erau pregătite. Am anulat procedura de vineri, 22 mai, pentru că cei care au venit cu oferta de licitație inițial au spus că au pe stoc întreaga cantitate de măștidupă care au anunțat că au 6 milioane de măști, pentru ca la final să constatăm că din stocul pe care au anunțat că îl aveau nu există decât 1 milion 300 de măști. Procedura a fost anulată vineri și va fi reluată începând de astăzi (n.r.- luni),” a spus Monica Anisie.

Dar oare cine să fie pregătit având în vedere că în caietul de sarcini se stipula că „țînând cont de urgența realizării achiziției, termenul limită de depunere a ofertelor să fie în 4 ore de la data transmiterii invitației de participare”? Cine știa dinainte, adică firme agreate. Numai că dezvăluirile din Național i-au dat peste cap planurile lui Anisie.

 

author avatar
Andrei Coman
429 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger