AcasăNewsIn sfarsit, ONU merge in Siria sa cerceteze folosirea armelor chimice

In sfarsit, ONU merge in Siria sa cerceteze folosirea armelor chimice

Inspectorii pot cel mult sa discute cu victimele, ale caror marturii sunt deja consemnate

Dupa ce Franta, Marea Britanie si Statele Unite au semnalat 13 atacuri cu armament chimic de la inceputul conflictului, in sfarsit s-a permis si expertilor ONU sa intre sa cerceteze.

Insa intrarea nu este atat de „palpabila”, motivul invocat fiind cel de pana acum, ca acolo se dau lupte. Just!

Inspectorii pot cel mult sa discute cu victimele, ale caror marturii sunt deja consemnate

Probele sunt deja distruse

Reprezentanti ONU vor desfasura ancheta in trei locuri in care s-a raportat utilizarea armelor  chimice. „Misiunea va pleca in Siria imediat ce va fi posibil, cu scopul de a ancheta in mod simultan in trei locuri unde a fost semnalata utilizarea unor arme chimice”, a declarat Martin Nesirky, purtator de cuvant al ONU. Anchetatorii, condusi de suedezul Ake Sellstrom, sunt pregatiti sa plece saptamana viitoare. Cele trei locuri sunt Khan al-Assal, eliberat recent de trupele lui Bashar, Ataybah, langa Damasc,si Homs. Din start expertii ONU se tem ca probele ar putea fi degradate sau suprimate complet!

Putin l-a chemat pe seful spionajului saudit

Pana „s-o putea” sa intre ONU, armata lui Bashar a efectuat in ultimele 24 de ore un bombardament intensiv la periferiile Damascului, cu bombe, rachete si obuze, producand peste 100 de victime. Ieri, de ziua armatei siriene, presedintele Bashar al-Assad a multumit militarilor ca „au rezistat de peste doi ani unui razboi impotriva terorismului”, placa lui favorita. Mai graitor e faptul ca presedintele rus, Vladimir Putin, l-a chemat la Moscova pe seful spionajului saudit, printul Bandar Bin Sultan, pentru a discuta despre „relatii bilaterale”. Arabia Saudita era de partea revolutionarilor pana acum!

author avatar
Adina Mutar
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger