AcasăNews(In sfarsit) Isarescu nu mai vrea bancheri “tupeisti”!

(In sfarsit) Isarescu nu mai vrea bancheri “tupeisti”!

La “Banking Compliance Summit”, guvernatorul BNR a chemat bancile sa investeasca in instruirea personalului, mai ales a angajatilor “de la ghiseu”, aflati in contact direct cu o multime de clienti, care trebuie tratati cu “benevolenta”, pentru ca aici “oamenii vin sa isi depuna averea.”

“Sa reinvestiti in trainingul personalului. Europa se misca foarte repede, iar noi nu putem sa trecem pe langa ea, pentru ca suntem in Europa. Retezarea arogantei! Cam asta percepe publicul, si nu este vorba doar de Romania. Dialogul permanent cu clientul si cu societatea mi se par lucruri esentiale si tin de standardele etice. Benevolenta! Trebuie sa arati ca esti binevoitor, sa explici, deci, tupeismul trebuie exclus. Primul lucru pe care trebuie sa-l dovediti in interior si apoi in exteriorul institutiei este respectarea regulilor. Respectul este o chestiune vitala. Daca mai lasati sa mai patrunda in societatea romaneasca ideea ca in interiorul unei banci fiecare face ce vrea, nu trebuie sa va mirati ca imaginea sistemului bancar romanesc este afectata.”, a precizat Mugur Isarescu.

In plus, Isarescu a atentionat ca reglementarile si functia de control ale BNR sunt conforme cu cele aflate in Europa si ca neregulile  aflate in interiorul bancilor nu pot fi cauzate de “supravegherea” respectivei institutii.

author avatar
Bogdan Borcea
288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger