AcasăNewsIn Schengen, fara “șetățănii” de peste Prut

In Schengen, fara “șetățănii” de peste Prut

Cozile interminabile din fata Autoritatii Nationale pentru Cetatenie au disparut ca prin farmec in ultima vreme

Desi nu si-au dorit in nici un caz asta, autoritatile de la Bucuresti s-au vazut nevoite sa renunte la planul de absorbtie accelerata a basarabenilor, prin acordarea cetateniei romane.

Cozile interminabile din fata Autoritatii Nationale pentru Cetatenie au disparut ca prin farmec in ultima vreme

Pratic, din cate sustin surse din cadrul Servicilor secrete, insarcinate cu tergiversarea  mascata a procesului de repatriere, acesta este pretul real platit de  tara noastra cancelariilor europene pentru acceptarea intrarii in Spatiul Schengen.

Satui de-ai nostri

Oficial, nu s-a comunicat nicio schimbare in politica externa a Romaniei in ceea ce priveste recunoasterea drepturilor cetatenesti basarabenilor care solicita redobandirea cetateniei romane. Si nu sunt deloc putini, tocmai aceasta avalansa de cereri, estimata la a fi depasit deja un milion de dosare depuse, i-au speriat pe mai–marii Europei. Care nu vor sa accepte sub nici o forma ca, dupa cohortele de romani pripasiti in Occident, sa se trezeasca acum pe cap si cu rudele acestora de peste Prut. Plus ca nu ar mai putea scapa nici de cei aproape 1,5 milioane de moldoveni care traiesc acum in Vest si care si-ar depune imediat actele la consulatele Romaniei. Astfel, aderarea tarii noastre la spatiul comunitar a fost amanata nejustificat, desi toata lumea a recunoscut indeplinirea suta la suta a conditiilor tehnice impuse. In schimb, solutia  impusa a fost exprimata cat se poate de clar : intram in Schengen, dar singuri, fara „șetățănii” facuti romani peste noapte.

Boicot „pe burta”

Iar intr-un secret deplin, dupa cum sustin sursele noastre, s-a dat ordin structurilor cu atributii in domeniu din SIE, SRI si DGIPI sa saboteze pe cat posibil  productia „fabricii” de cetateni aflata sub tutela Ministerului Justitiei. Fara tam-tam, pentru ca nu se poate recunoaste in fata a peste un milion de posibili votanti frenetici ca promisiunea de a-i face romani nu mai poate fi respectata, fie si din motive independente de vointa Palatului Cotroceni. Asa ca, dupa entuziasmul de la inceput, in care peste 100 000 de basarabeni au depus actele intr-o singura luna, acum numarul acestora a scazut dramatic. Pentru ca, sub diverse pretexte tehnice si birocratice, le este tot mai greu sa-si inregistreze dosarele. Cozile interminabile din fata sediului Autoritatii Nationale pentru Cetatenie de pe strada Blanari din Capitala au devenit o amintire si nici macar avocatii specializati in „combinatiile” cu cetatenii nu mai accepta clienti, stiind ca nu le pot onora cererile. Si uite asa se trage de timp, pana la viitoarele alegeri. Caci pe urma, om mai vedea…

[poll id=”128″]

author avatar
Catalin Tache
633 afisari

3 COMENTARII

  1. Pai daca tot suntem vai de capul nostru mai bine ii luam si pe fratii nostri de peste Prut(ca oricum sunt ai nostri), luam si din Bulgaria cele trei judete(ca tot roamana e limba de baza acolo), mai vedem ce mai gasim sus in Bucuovina de la Ucraina si facem Romania Mare.Dupa ne ducem cu jalba in bat la UE si le spunem ca daca nu ne dau banii sa avem un trai peste GErmania, Anglia, etc… fara sa facem nimic doar sa ne dea, invadam Europa. Si uita asa in acest secol modern si super tehnologizat Romania devine un imperiu si ocupa Europa fara nici o picatura de sange varsata.Si nu ca dovada a ocupatiei noastrea toate tariile vor incepe cu RO(ROGERMANIA,ROFRANTA, ROELEVETIA, ROSUEDIA).Asa ca sper sa nu ne primeasca Europa nicaieri, ca oricum suntem in ea si sa ne mai lase dracu cu cereri si indatoriri dupa ce au tot supt de la noi. In rest numai de bine……. ROMANI OCUPATI EUROPA…..PENTRU INCEPUT :))

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger