AcasăNewsIn Rusia reinvie cultul lui Stalin

In Rusia reinvie cultul lui Stalin

Partidul Comunist din Penza a dezvelit o statuie aurita a lui Stalin. Organizatiile pentru Drepturile Omului au protestat impotriva reinvierii cultului „Tatucului”!

Rusii uita de epurarile si de colectivizarile fortate care au facut milioane de victime si-i ridica statui de aur lui Stalin

Bustul, care a costat 7.000 de euro, il infatiseaza pe Stalin in uniforma militara, vrand sa simbolizeze victoria Rusiei impotriva Germaniei naziste. La dezvelirea bustului au fost prezenti veterani din al Doilea Razboi Mondial. Statuile liderului sovietic au fost demolate din ordinul lui Nikita Hrusciov, dar, in ciuda controverselor legate de personalitatea lui Stalin, multe statui i-au fost ridicate in ultimii ani, de catre membri ai Partidului Comunist.

Presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, si-a aratat intentia de a „destaliniza” tara, in timp ce premierul Vladimir Putin nu s-a aratat la fel de radical, cerand ca in cartile de istorie sa fie prezentate realizarile acestui lider sovietic. Insa organizatiile pentru Drepturile Omului si familiile care au suferit in timpul regimului stalinist protesteaza vehement impotriva reinvierii cultului Tatucului Stalin. In 2008, intr-un sondaj realizat la nivel national, Stalin a fost votat al treilea cel mai popular personaj istoric!

author avatar
Adina Mutar
279 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger