AcasăNewsIn PSD continua agonia

In PSD continua agonia

Fortat de statutul PSD, concubinajul Dragnea - Tudose merge mai departe

”Marea confruntare” de ieri a fost doar un alt mare fas al PSD. Unul pe care pesedistii il vor descrie cel mai probabil ca pe o discutie constructiva menita sa ridice stacheta guvernarii.

Fortat de statutul <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> concubinajul Dragnea Tudose merge mai departe

O stacheta scapata pe jos de PSD imediat dupa cucerirea puterii si care acolo a ramas indiferent de cum s-a numit Guvernul, Grindeanu sau Tudose. Social-democratii au iesit din CEx-ul de ieri asa cum au intrat, respectiv divizati intre Liviu Dragnea si Mihai Tudose. Era si greu sa fie altfel din moment ce Dragnea nu poate fi debarcat nici macar mama congresului, darmite un biet Comitet Executiv.

Strans uniti in jurul dezbinatilor Dragnea si Tudose

Ca urmare, pesedistii prezenti nu au putut face altceva decat sa se mai lepede de frustrari, mai ales de cele provocate de ”capusarea” structurilor guvernamentale de o adevarata armata de teleormaneni – armata lui Dragnea. Iar dat fiind autorii reprosurilor, social-democratii prezenti au putut constata ca triada celor mai influenti ”baroni” sudisti, formata din Niculae Badalau (Giurgiu), Paul Stanescu (Olt) si Adrian tutuianu (Dambovita), i-a intors dosul lui Dragnea si s-au pozitionat alaturi de rivalul Tudose. Un rival care nu a inregistrat insa nici un succes din moment ce restructurarea guvernamentala ceruta de el a ramas in aer, Carmen Dan a ramas la carma Internelor iar locul ministrului demisionar Doina Pana a fost luat de bistriteanul Ioan Denes – un candidat neagreat, dupa cum sustin voci pesediste, de premier. In rest, daca a-i sta sa asculti trompetele PSD, echipa din fruntea partidului a iesit intarita si va analiza cu matura chibzuinta varianta restructurarii Guvernului, asta binenteles in paralel cu punerea in opera a celebrului program de guvernare ridicat la rang de ”biblie a PSD”. Daca insa privesti situatia la rece, este clar ca pesedistii raman prinsi in plasa propriilor conflicte interne si in itele teribil de incurcate ale unei guvernari lipsite de suportul financiar necesar unei administrari cat de cat rezonabile. Ceea ce inseamna ca deasupra PSD-ului planeaza si in 2018 sabia nemultumirilor si protestelor exprimate in strada, asa ca social-democratii pot fi sigur ca au cu ce se distra si in 2018, daca neplacuta experienta a lui 2017 nu le-a fost suficienta. Si nu le-a fost, dupa cum se vede.

author avatar
Simona Badulescu
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger