AcasăNewsIn premiera, ISIS a decapitat doua femei acuzate de vrajitorie

In premiera, ISIS a decapitat doua femei acuzate de vrajitorie

Purtatorul de cuvant Al-Qaida, Adam Gadahn, spune ca jihadistii Statului Islamic nu vor ajunge in rai

Pentru prima data, doua femei au fost decapitate in Siria de catre jihadistii Statului Islamic, care le-au acuzat de vrajitorie, a informat ieri Observatorul sirian al drepturilor omului.

Purtatorul de cuvant Al-Qaida, Adam Gadahn, spune ca jihadistii Statului Islamic nu vor ajunge in rai

”ISIS a executat doua femei prin decapitare in provincia Deir Ezzor (est). Este prima data cand, bazandu-se pe informatii verificate, sunt executate femei de o asemenea maniera in Siria”, a afirmat pentru AFP directorul Observatorului, Rami Abdel Rahmane. Rahmane a precizat ca executiile au avut loc duminica si luni si ca femeile au fost ucise impreuna cu sotii lor, sub acuzatia de ”vrajitorie si magie”. Acuzat de crime impotriva umanitatii, ISIS a dobandit o reputatie sinistra prin practicarea de executii masive, lapidarea femeilor suspecte de adulter si uciderea salbatica a homosexualilor. Insa este pentru prima data cand sunt executate femei prin decapitare. De la instaurarea ”califatului” in Siria si Irak, ISIS a executat peste 3.000 de persoane intre care 1.800 civili, inclusiv 74 copii.

Al-Qaida ii avertizeaza pe combatantii ISIS ca nu vor ajunge in paradis

Purtatorul de cuvant al Al-Qaida, Adam Gadahn, a spus ca atrocitatile perpetuate de catre Statul Islamic sunt absolut incalificabile si-i vor impiedica pe autorii acestora sa ajunga in ”paradis” daca vor continua sa ”pacatuiasca” impotriva fratilor si surorilor lor musulmani, informeaza Russia Today. Cetateanul american Adam Yahiyde Gadahn (nascut Adam Pearlman) i-a certat pe ”fratii sai” din Statul Islamic pentru ororile pe care le comit impotriva musulmanilor. El i-a prevenit ca, in cazul in care nu se vor opri, va fi ”mai lesne ca o camila sa treaca prin urechile acului decat combatantii ISIS sa ajunga in paradisul islamic”. ”Daca aceste nedreptati nu sunt pedepsite pe lumea aceasta, atunci o mare pedeapsa este promisa tuturor celor care le-au comis, celor care i-au incurajat, justificat sau iertat, chiar daca sunt asezati in fata calculatoarelor la mii de kilometri”, a spus americanul convertit la Islam, intr-un interviu difuzat post mortem. Gadham figureaza decedat din ianuarie, potrivit administratiei americane, desi informatia nu este certa. ”Nu asta a fost viziunea lui Osama Bin Laden”, a adaugat acesta. Interviul constituie un raspuns Al-Qaida la materialul video realizat de ISIS saptamana trecuta, care a prezentat executiile mai multor membri ai bransei siriene a Al-Qaida.

UNESCO califica distrugerea siturilor arheologice drept crime de razboi

UNESCO a lansat o campanie pentru protejarea patrimoniului sau in fata jihadistilor in Siria si in Irak, intitulata ”Unite4Heritage”. Textul, adoptat la cea de-a 39-a sesiune a Comitetului patrimoniului mondial al UNESCO a condamnat ”atacurile barbare si crimele (…) impotriva patrimoniului cultural din Irak”. UNESCO si-a exprimat si preocuparea pentru situl orasului antic Palmira (centrul Siriei), care a fost minat de jihadisti dupa cucerirea sa. Pe de alta parte, organizatia a avertizat despre cautarile ilicite, furtul si traficul de obiecte culturale in Afganistan, Irak, Libia, Malik, Siria si Yemen.

SUA aloca 500 milioane de dolari pentru luptatori anti Daesh

Congresul american a deblocat 500 milioane de dolari pentru formarea a 5.400 de soldati sirieni in lupta contra Statului Islamic. Insa, potivit Fox News, numarul recrutilor care urmeaza antrenamentele sub instructie americana este doar de o suta de persoane, informeaza Sputnik. Pe de alta parte, serviciilor secrete americane le este dificil sa gaseasca in Siria un numar suficient de voluntari eliberati de influenta exercitata de islamisti, a indicat purtatorul de cuvant al Pentagonului, colonelul Steve Warren. In ciuda acestor neajunsuri, programul militar in Siria si modernizarea armatei irakiene sunt elemente cheie ale politicii Washingtonului in Orientul Mijlociu.

28 de morti intr-un atentat revendicat de Statul Islamic in Yemen

Cel putin 28 de persoane si-au pierdut viata, intre care opt femei, intr-un atentat comis in noaptea de luni spre marti in capitala Sanaa, la resedinta a doi frati, Faisal si Hamid Jayache,  care dirijau rebeliunea siita. Atentatul, cu masina-capcana, a fost revendicat de ISIS si a avut loc in timpul unei reuniuni funerare urmare a decesului unui apropiat al familiei celor doi. Organizatia sunnita estremista ii considera pe siiti drept ”necredinciosi” si si-a multiplicat atacurile impotriva membrilor acestei confesiuni.

 

author avatar
Tudor Borcea
504 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger