AcasăNewsÎn plină explozie a cazurilor, elevii nu vor putea fi testați săptămâna...

În plină explozie a cazurilor, elevii nu vor putea fi testați săptămâna aceasta. Nu mai sunt teste!

testeÎn plină explozie a cazurilor, elevii nu vor putea fi testați săptămâna aceasta. Nu mai sunt teste!

În plină explozie a numărului de infectări, multe școli din întreaga țară nu mai au teste pe bază de salivă pentru elevi.

Luni, când au început școlile, toate testele s-au epuizat. Multe unități de învățământ nu mai au teste pentru ziua de joi (luni și joi sunt zile de testare în școli). Autoritățile așteaptă noul lot de teste pentu a fi distribuite în vederea verificării elevilor.

Dar noile teste de salivă ar putea să nu mai ajungă în școli până la finalul acestei săptămâni, potrivit Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate.

Fără măști textile în școli

În faţa valului 5, Guvernul a anunţat că una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenţie pentru toată lumea rămâne masca de protecţie, chirugicală sau de tip FFP2. În privinţa şcolilor, toţi elevii vor avea asigurate măşti gratuite. Măștile textile nu mai sunt permise.

Peste 13 milioane de teste au fost distribuite în școli până acum. 55 milioane de teste vor urma să ajungă în România în curând.

Întârzierea testării elevilor se întâmplă în timp ce în România sunt confirmate tot mai multe cazuri de infectare cu Sars-CoV-2. Potrivit bilanțului de miercuri, 5 ianuarie, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.893 de cazuri.

author avatar
Andreea Vlad
132 afisari

3 COMENTARII

  1. Bai fata, Andreea Vlad! Esti pur si simplu un cioclu apocaliptic. Cate articole pe zi esti obligata sa scrii pentru a incerca sa sperii lumea? Numai guvid vezi in fatza ochilor! Alt subiect nu mai gasesti? Cand se termina cu guvid-ul ce mai scrii?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger