AcasăNewsÎn plin sezon estival, încep lucrări de reabilitare, în zona Eforie. Ministru:...

În plin sezon estival, încep lucrări de reabilitare, în zona Eforie. Ministru: ”Vrem să avem un litoral modern” – VIDEO

În plin sezon estival, încep lucrări de reabilitare, în zona Eforie. Ministru: ”Vrem să avem un litoral modern” - VIDEO (sursa foto: Facebook/Ministerul mediului)

În timp ce unii își fac planuri de concediu, la malul mării, alții încep munca. Tot pe litoral. La Eforie. 

Pe finalul acestei prime săptămâni a celei dintâi luni de vară calendaristică, la malul mării pornesc lucrările menite să ducă la lărgirea plajei în zona Eforie, una dintre destinațiile adesea alese de către românii care aleg să își petreacă fie concediul, fie week-end-urile pe litoralul autohton.

Excavatoare și alte utilaje folosite în construcții au fost văzute, vineri, la malul mării, în contextul începerii acestor lucrări în cadrul proiectului de reabilitare a litoralului autohton.
Din câte au anunțat reprezentanții Ministerului Mediului, ”în cadrul lucrărilor se vor executa șapte structuri de piatră și se vor plasa aproximativ 4 milioane de metri cubi de nisip, ceea ce va conduce la creșterea suprafeței de plajă cu aproximativ 50 de hectare”.

La malul mării au ajuns, încă de la primele ore ale zilei, atât ministrul Mediului, Tanczos Barna, cât și alți oficiali. ”Vrem să avem un litoral modern, pus la punct din punct de vedere turistic și să protejăm biodiversitatea de aici. Pe lângă cele 50 de hectare de plajă nouă, câștigăm și peste 2,9 de hectare de biodiversitate marină pentru două specii protejate de bivalve (scoici)”, a precizat Tanczos Barna, citat pe pagina de Facebook a instituției pe care o conduce.

Ministru: Am plecat de la un litoral care nu a fost pus la punct așa cum trebuie

Oficialul guvernamental a adus în discuție și alte aspecte pozitive ce țin de acest proiect de reabilitare. ”Am plecat de la un sistem dezorganizat, de la un litoral care nu a fost pus la punct așa cum trebuie. Îmi exprim convingerea că prin executarea lucrărilor de protecție costieră din Eforie, la fel ca și în cazul celorlalte loturi, se va asigura dezvoltarea durabilă a zonei, protejarea construcțiilor civile și prevenirea riscurilor de inundare a cordonului de legătură dintre Eforie Nord și Eforie Sud” – a precizat ministrul Tanczos Barna.

O firmă străină se ocupă de aceste lucrări de la Eforie.

Lucrări de extindere a zonei de plajă s-au făcut în acest an și la Mamaia, o altă stațiune adesea aleasă de către turiștii care vin pe litoralul autohton, în sezonul estival.