AcasăNewsIn pericol sa fie condamnat la inchisoare, Corneliu Dobritoiu vrea sa lucreze...

In pericol sa fie condamnat la inchisoare, Corneliu Dobritoiu vrea sa lucreze in folosul comunitatii

Magistratii sunt asteptati sa dea un verdict, luni, in dosarul „case pentru generali”.

Mai multi lideri sau fosti lideri ai Ministerului Apararii Nationale sunt acuzati de abuz in serviciu, respectiv ca au prezentat documente false pentru a pune mana pe numeroase cladiri.

Personajul principal al dosarului este Corneliu Dobritoiu, fost ministru al Apararii, pentru care procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au propus sapte ani de inchisoare.

Dobritoiu este acuzat ca a premeditat obtinerea unei locuinte de serviciu in mod ilegal. Procurorii sustin ca fostul ministru al Apararii a obtinut un apartament cu patru camere in baza unei adeverinte medicale false ce atesta ca sotia sa era grav bolnava. De asemenea, procurorii il acuza pe Dobritoiu de premeditare, mizand pe faptul ca documentul a fost emis cu mult timp inainte.

In plus, procurorii sustin ca Dobritoiu s-a bazat si pe emiterea unor documente false in legatura cu situatia fiului sau vitreg. Fostul ministru al Apararii a obtinut documente care sa ateste ca fiul sau vitreg era student si fara locuinte, iar in realitate acesta era casatorit si avea casa intr-un alt oras din tara.

Interesant este ca Dobritoiu le-a prezentat un scenariu diferit magistratilor. Fostul ministru sustine ca, daca va fi gasit vinovat, va returna prejudiciul creat si este dispus sa faca munca in folosul comunitatii, numai sa nu fie incarcerat.

Pe langa sapte ani de inchisoare, procurorii au cerut pentru Dobritoiu si degradarea militara.

author avatar
Cristi Ionita
365 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger