AcasăNewsIn opt luni de mandat, primarului Robert Negoita n-a facut decat sa...

In opt luni de mandat, primarului Robert Negoita n-a facut decat sa asmuta politistii locali asupra soferilor

Robert Negoita este acuzat ca ascunde smecheriile oamenilor din subordinea lui

Haituiti zilnic de politia locala, a carei unica misiune este sa dea amenzi de parcare pe banda rulanta, locuitorii sectorului 3 vor intra din nou in colimatorul hingherilor de masini.

Citeste si: S-a dat unda verde la ridicarea masinilor in Sectorul 3

Soferii care parcheaza neregulamentar, victime sigure pentru hingerii de masini

In opt luni de mandat, primarului Robert Negoita nu i-a dat prin cap sa incerce macar sa rezolve problema lipsei locurilor de parcare din sector. In schimb, l-a dus mintea sa asmuta politistii locali asupra soferilor care opresc neregulamentar.

Robert Negoita este acuzat ca ascunde smecheriile oamenilor din subordinea lui

Asa se face ca echipajele, care ar trebui sa vegheze la siguranta cetateanului, nu fac altceva toata ziua decat sa stea la panda in zonele aglomerate din sector si sa sporeasca bugetul prin intermediul amenzilor aplicate.

Cum insa afacerea nu implica si comisioane, Negoita a decis sa readuca in peisaj firmele care se ocupa de ridicarea masinilor. Proiectul de hotarare ”privind reglementarea activitatilor de ridicare, transport, depozitare si eliberare a vehiculelor/remorcilor stationate neregulamentar pe partea carosabila a drumurilor publice din Sectorul 3 sau pe domeniul public sau privat al Sectorului 3” va intra astazi in dezbaterea consiliului local si, cel mai probabil, va fi aprobat de gasca primarului Robert Negoita.

Contracte pe sub usa pentru firmele de casa

Interesant este ca, tot pe ordinea de zi a sedintei de astazi, a mai fost introdus un proiect de hotarare privind aprobarea concesionarii terenului situat in Bd. Camil Ressu F.N – Piata Agroalimentara Ramnicu Sarat, in vederea extinderii si modernizarii acesteia. Un proiect cu cantec, dupa cum sustine si consilierul local al PDL Inocentiu Voinea. Mai mult, acesta il acuza pe primarul sectorului 3 ca incearca sa ascunda toate nenorocirile pe care le fac oamenii din subordinea lui. ”De ce nu se face public faptul ca seful pietelor sectorului 3 se afla in arest? Au impartit o lucrare in zeci de parti mici, pentru a nu depasi plafonul pentru atribuire directa. Au ocolit astfel licitatia si au dat lucrarile unor firme de casa. Oare Robert Negoita este strain de aceste lucruri? Nu! Pentru ca seful pietelor a fost pus de el!”, a precizat Inocentiu Voinea.

author avatar
Arpad Dobre
818 afisari

4 COMENTARII

  1. In administrarea publica a municipiului Bucuresti nu sunt respecte legalitatea si principiului DOMNIEI legii care specifica,“O normă superioară conditionează atât formal cât şi substantial normele inferioare, instituind şi legitimând organul competent în aplicarea acestei norme. Legitimitatea este deci dată organului de însăşi norma care îl înfiintează şi îi reglementează functia în sistem”, astfel;
    Sunt elaborate (adoptate) de catre Consiliile Locale ale Sectoarelor municipiului Bucuresti acte normative (Hotarari) cu depasirea competentelor si atributiilor de reglementare fara a se tine cont de prevederile stricte ale Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 din 12/07/2001 privind regimul juridic al contraventiilor actualizata, care la art.2 consemneaza aceste atributii si in mod special la alin (3) mentioneaza “Consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti pot stabili si sanctiona contraventii in urmatoarele domenii: salubritate; activitatea din piete, curatenia si igienizarea acestora; intretinerea parcurilor si spatiilor verzi, a spatiilor si locurilor de joaca pentru copii; amenajarea si curatenia spatiilor din jurul blocurilor de locuinte, precum si a terenurilor virane; intretinerea bazelor si obiectivelor sportive aflate in administrarea lor; intretinerea strazilor si trotuarelor, a scolilor si altor institutii de educatie si cultura, intretinerea cladirilor, imprejmuirilor si a altor constructii; depozitarea si colectarea gunoaielor si a resturilor menajere”.
    Cu atat mai mult sunt abuzive H.C.L-uri emise de Consiliile Locale ale Sectoarelor mun. Bucuresti care se refera la aplicarea de sanctiuni la Regimul Rutier prin “ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar” intrucat prevederile din art. 64 alin(1) si art. 97 alin 1 lit(d) ale Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare (CODULUI RUTIER), au fost adaugate in baza Ordonanţei Guvernului nr.69/28.06.2007 ca masura tehnica administrativa. Iar masurile de aplicare a prevederilor art. 64 alin(1) si art. 97 alin1, lit(d), conform celor stipulate in alin(3) din art.64 si alin. (6) din art. 97 ale aceleiasi OUG trebuie stabilite prin “Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice” in care nu exista si nici nu se face vreo referire la metodologia de ridicare a vehicolelor desi celalte masuri tehnico-administrative sunt descrise in mod clar si amanuntit.
    Referitor la acest aspect este de mentionat faptul ca in intelesul OUG nr. 195/2002 notiunea de Regulament are o definitie precisa. Conform art. 124 alin 2 din OUG 195/2002 se prevede ca “in termen de 30 de zile de la data publicarii Ministerul Aadministratiei si Internelor va elabora Regulamentul de aplicare a prezentei ordonante de urgenta care se aproba prin Hotarare de Guvern”. Pana in momentul de fata in vigoare este H.G. nr.1391/2006, care nu dispune privitor la procedura de ridicare a autovehiculelor. Astfel prevederile celor doua aliniate; alin(1) din art. 64 si alin(1), lit.(d) din art. 97 ale OUG nr.195/2002 NU sunt operabile si nici aplicabile.Tot ce se intampla este FURT CALIFICAT comis de o MAFIE condusa de MIRCEA ANDREI membru PDL de Arges fost procuror la sectorul trei frate de cruce cu ROBERT NEGOITA interlop de Braila.

  2. Indisponibilizarea autovehicolelor sub masca ridicarii si depozitarii masinilor stationate neregulementar de catre o firma privata, in nume propriu, este infractiune (autoturismele sunt bunuri dobandite licit pentru care numai o instanta judiciara competenta poate dispune indisponibilizrea in conditii speciale prevazute de lege). Solicitarea de sume de bani cu titlu de contravaloare a serviciilor de ridicare, transport si depozitare de catre o firma privata este de asemenea ilegala deoarece intre firma care ridica, transporta si depoziteaza vehicolul si detinatorul autovehicolului nu exista raporturi contractuale privind prestarea de servicii sau de exercitare a vreunei autoritatii publice. Astfel nu exista nici o obligatie de plata atat timp cat firma nu are la baza un contract cu detinatorul autoturismului sau vreun angajament civic intre parti. Ceea ce se intampla in BUCURESTI este specific unei capitale din tarile LUMII a TREIA.

  3. POLITIA LOCALA potrivit prev art.2 alin 3 din OUG nr.195/2002 NU ARE COMPETENTA de a aplica sanctiuni contraventionale la Regimul Rutier (circulatie) deoarece ea este infiintata prin Hotarare a Consiliului Local si nu prin act Guvernamental.Manopera politiei locale in aceste cazuri este total abuziva sau ILEGALA , dar de unde sa priceapa acest mecanism juridic RETARDATUL DE ROBERT NEGOITA – Bisnitarul.

  4. Cea mai grava problema este ca toate instantele de judecata tin partea acestor infractori nenorociti, care ridica masinile abuziv si au in spate mafiile politice din primarii. Halal de statul de drept, castiga doar cel care e mai puternic. Rusine justitiei romane!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger