AcasăNewsIn Germania se scandeaza: Merkel afara!

In Germania se scandeaza: Merkel afara!

In mijlocul unei marei de steaguri germane extrema dreapta a organizat, sambata, la Koln, o ampla manifestatie de protest ca urmare a emotiei suscitate de agresiunile asupra femeilor facute de emigranti.

Germanii s-au cam saturat de ”mama” imigrantilor

”Germania a supravietuit razboiului, ciumei, holerei, dar va supravietui Angelei Merkel?”, se putea citi pe pancartele ridicate de partizanii miscarii Pegida (”Patrioti europeni contra islamizarii Occidentului”) adunati in principala piata a orasului, nu departe de gara si de celebra catedrala. Spre dupa amiaza, politia a folosit tunuri cu apa si gaze lacrimogene pentru a dispersa multimea furioasa. In noaptea Sfantului Silvestru, la Koln au avut loc agresiuni sexuale si talharii asupra a sute de femei, de-o amploare nemaivazuta in Germania contemporana, savarsite de bande organizate , inclusiv de refugiati, potrivit politiei. Incidentele vin in contextul in care Germania, sub impulsul politicii Angelei Merkel, a cunoscut in 2015 un aflux de peste un milion de solicitanti de azil, informeaza RTBF. ”Merkel a devenit un pericol pentru tara noastra. Merkel sa plece, trebuie sa plece”, a cerut prin portavoce un membru Pegida. ”Doamna Merkel, doamna Reker (primarul orasului), sunteti femei, unde  va este solidaritatea?”, a declarat o femeie. ”Refugiatii violatori nu sunt bineveniti”, se putea citi pe alte pancarte. In afara de confruntarea cu fortele de ordine (2.000 de politisti au fost deplasati)au avut loc confruntari sporadice si cu 1.300 de contramanifestanti care au cerut ”Afara cu nazistii”, si ”Fascismul nu este o opinie, este o crima”. Pe de alta parte, Angela Merkel a pledat, in aceeasi zi, pentru o inasprire clara a regulilor de expulzare a refugiatilor condamnati in justitie in urma violentelor din Koln. ”Daca refugiatii au comis un delict, aceasta trebuie sa aiba consecinte”, ”inseamna ca dreptul de sedere trebuie sa se opreasca, daca exista o pedeapsa cu inchisoarea inclusiv daca aceasta pedeapsa este suspendata”, a spus Merkel. In cadrul unei reuniuni a Partidului Conservator al cancelarului, membrii s-au pus de acord pentru a cere ca pierderea dreptului de azil in Germania sa fie mult mai ”sistematica” in cazul de delict, luare de pozitie care urmeaza sa fie discutata cu social democratii (SPD). La ora actuala, expulzarea unui solicitant de azil in Germania nu are loc decat dupa o condamnare de cel putin trei ani cu inchisoarea, si cu conditia ca viata sa si sanatatea sa nu fie amenintate in tara de origine.

Deja 379 de plangeri facute la politie

Numarul plangerilor inregistrate la politie dupa violentele din seara Anului Nou din Koln a ajuns la 379. Suspectii sunt in principal solicitanti de azil si imigranti aflati in situatie ilegala, a indicat politia orasului, al carui sef, Wolfgang Albers, a demisionat. Politia a anuntat ca a identificat 32 de suspecti, intre care 22 solicitanti de azil, indicand savarsirea a 76 de infractiuni, cu caracter sexual si fizic.

 

Mein Kampf, reeditata la Munchen

70 de ani dupa moartea lui Adolf Hitler, o reeditare a Mein Kampf de catre Institutul de istorie contemporata din Munchen a generat critici. Informeaza Liberation. Reeditarea, in doua volume de 1.948 de pagini si bogata in 3.500 de note explicative ale textului original, nu este insa o lucrare destinata marelui public. Pentru directorul Institutului, Andreas Wirsching, o editie critica era ”indispensabila” pentru ”distrugerea mitului” lui Hitler.

Finlandezii organizeaza militii pentru protectia populatiei

Grupuri de autoaparare ale extremei drepte si-au facut aparitia in ultima perioada in mai multe orase finlandeze unde afirma ca organizeaza patrule pentru a proteja populatia de ”intrusii islamici”, informeaza RTBF. Astfel de grupuri, majoritatea spunand ca fac parte din organizatia ”Soldatii lui Odin”, au fost observate in ultimele luni in diferite orase, in special in jurul centrelor de primire pentru emigranti. Pe Internet, ”Soldatii lui Odin” denunta ”intrusii islamici” care ”cresc nivelul de insecuritate” al tarii, cerand ”patriotilor” si celor care ”critica emigratia” sa li se alature.

author avatar
Tudor Borcea
1.041 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger