AcasăNewsIn coma alcoolica dupa ce a mancat bomboane cu lichior

In coma alcoolica dupa ce a mancat bomboane cu lichior

Un adolescent de 15 ani, din Botosani, a ajuns la spital in coma alcoolica dupa ce a mancat bomboane cu lichior. Baiatul se juca pe calculator si nu si-a dat seama cand a mancat un kilogram de dulciuri.

Medicii de la Centrul de Primiri Urgente de Pediatrie din Botosani au fost alarmati cand l-au primit pe pustiul de 15 ani, in coma alcoolica. Desi la inceput toata lumea a crezut ca este vorba de alcoolism, doctorii au fost socati cand baiatul si-a revenit si le-a povestit ca s-a jucat o noapte intreaga la calculator, timp in care a mancat, putin cate putin, un kilogram de bomboane umplute cu lichior, pe care le avea ramase de la Sarbatori. A doua zi dimineata, familia l-a gasit inconstient in camera sa.

“Acest lucru s-a intamplat pentru ca alcoolul nu poate fi metabolizat de ficat in prezenta zaharurilor si a proteinelor, trecand in sange si ajungand mult mai repede la creier intr- o forma extrem de neurotoxica. Asa se explica si rapiditatea cu care apare starea de ebrietate”, a explicat medicul pediatru Aurel Tinca, potrivit libertatea.ro. In cele din urma, starea de sanatate a adolescentului a revenit la normal, si baiatul a fost externat.

author avatar
Andra Nesu
539 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger