AcasăNewsIn ce stare sunt ranitii in accidentul aviatic din Apuseni, ramasi internati...

In ce stare sunt ranitii in accidentul aviatic din Apuseni, ramasi internati la CLUJ

La doua zile de la producerea tragediei din Apuseni, patru dintre cei cinci barbati raniti in urma caderii avionului care ar fi trebuit sa ii transporte din Bucuresti la Oradea, intr-o zona inalta din Apuseni, se afla in continuare internati in spitalul judetean din Cluj.

Copilotul, dar si medicii de la spitalele Elias si „Sfanta Maria” din Capitala, respectiv Valentin Calu si Catalin Paraschiv, precum si doctorul Sorin Ianceu, de la Spitalul Municipal din Beius, sunt, si la aceasta ora, sub supravegherea medicilor clujeni. Cei patru sunt bine, se recupereaza, fiind inca la Terapie Intensiva, dupa cum au anuntat miercuri dupa-amiaza reprezentantii unitatii medicale clujene. „Cei patru pacienti sunt bine, sunt internati in Terapie Intensiva. (..) Exista leziuni multiple – faciale, toracice, de membre si leziunile toracice, mai ales unde sunt interesare frontala si pe stanga si pe dreapta sunt insotite de contuzii pulmonare”, a precizat, intr-o conferinta de presa, una dintre doctoritele din echipele mixte care ii ingrijesc pe cei patru.

Starea copilotului, ranit cel mai grav in acest accident, este stabila. „Copilotul a avut cele mai multe leziuni. Din fericire, niciuna nu era vitala”, a precizat medicul. Tanarul Razvan petrescu are un traumatism facial, dar si unul toracic, precum si leziuni la picioare.

Citeste si:

Al cincilea ranit in accidentul aviatic de luni dupa-amiaza, medicul Radu Zamfir, a fost externat, marti, la cerere. Chirurgul de la Spitalul Fundeni a incercat sa-si ajute colegii raniti, dar si pe pilotul Adrian Iovan si pe Aurelia Ion, tanara studenta la Medicina. Din pacate, cei doi au murit in urma accidentului, desi, initial, au supravietuit impactului. Aeronava tip BN2 in care se aflau cei sapte oameni a aterizat fortat, dupa ce aparatul de zbor a pierdut altitudine, intr-o zona montana de la limita judetelor Cluj si Alba, inconditii de ceata si reme nefavorabila. Accidentul a avut loc luni, in jurul orei 16, dar salvatorii – echipe de jandarmi, salvamontisti, dar si localnici si padurari – au ajuns la victime abia dupa aproape cinci ore.

Citeste si:

author avatar
Cristina Stefan
369 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger