AcasăNewsÎn ce situații va mai fi nevoie de declarație. Ce a anunțat...

În ce situații va mai fi nevoie de declarație. Ce a anunțat Klaus Iohannis

În curând, România va ieși din starea de urgență și va intra – din 15 mai – în starea de alertă, iar una dintre întrebările pe care și le-au pus mulți români în ultima vreme a fost cea legată de obligativitatea completării declarației pe proprie răspundere, în cazul deplasărilor în afara locuinței, știut fiind faptul că un astfel de pas fusese prevăzut prin ordonanță militară.

Klaus Iohannis a anunțat, marți după-amiază, că în interiorul ocalității, completarea unei astfel de declarații nu mai este necesară. „Se renunță la obligația de a sta acasă și se renunță la obligația unei declarații atunci când ne deplasăm în interiorul localității. Deci, atenție, putem să ne deplasăm în interiorul localității în care locuim fără să avem nevoie de declarație, fără să avem nevoie de acordul cuiva. Totuși, în interesul nostru și al celor pe care dorim să îi protejăm, nu trebuie să exagerăm, trebuie să renunțăm la deplasările la care se poate renunța fără prea mari sacrificii”, a menționat președintele.

În cazul deplasărilor în afara localității, lucrurile vor sta altfel. „Ce rămâne, totuși, obligatoriu este în continuare, în prima etapă, interzisă deplasarea în afara localității, sigur, cu excepții. Aceste excepții vor fi enumerate în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență, sunt excepții naturale, de exemplu, cine merge la serviciu, merge; se poate merge în afara localității pentru muncile agricole; se poate ieși din localitate pentru sporturi individuale, de exemplu mersul cu bicicleta. Totuși, când ieșim din localitate este în continuare nevoie de o declarație, mai puțin în zonele metropolitane, unde, de exemplu, din comunele din jurul Bucureștiului foarte multă lume vine la serviciu în București și se întoarce. Pentru aceste deplasări, în interiorul zonei metropolitane, nu va nevoie de declarație. Dar dacă mergeți, de exemplu, din București într-un oraș din provincie, pentru a rezolva o problemă care se încadrează între excepții, aveți nevoie de o declarație scrisă”, a subliniat Klaus Iohannis, într-o declarație făcută la Cotroceni.

sursa foto: presidency.ro

330 afisari

1 COMENTARIU

  1. @ Opinați că deciziile lui Iohannis, ale Guvernului și ale Parlamentului favorizează țările care își deschid sezonul turistic mai devreme, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger