AcasăNewsÎn ce condiții au voie nevaccinații în supermarketurile din mall

În ce condiții au voie nevaccinații în supermarketurile din mall

mall

Autoritățile au modificat o măsură extrem de importantă privind accesul persoanelor nevaccinate în marile centre comerciale. Astfel, se ridică interdicția de a intra în mall dacă nu deții un certificat verde.

Măsura intră în vigoare de luni, 7 februarie, și prevede accesul tuturor persoanelor – vaccinate/nevaccinate – în supermarketurile din mall.

„Se propune ca prin excepție (…), accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situați în centrele și parcurile comerciale să fie permis tuturor persoanelor dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, este asigurată o suprafață de minimum 4 mp din suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces”, se arată în noile prevederi.

Accesul în magazinele nealimentare, nepermis persoanelor nevaccinate

Accesul în magazinele nealimentare din cadrul mallurilor rămâne nepermis celor nevaccinați, cu excepția situației în care aceștia se prezintă la centrele de vaccinare situate în centrele comerciale.

„Se propune ca activitatea cu publicul în centrele și parcurile comerciale, să fie permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARSCoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află între sfârșitul perioadei de izolare și până la a 180-a zi ulterioară confirmării pozitive pentru virusul SARS-CoV2. Se propune ca măsura să nu se aplice persoanelor care se prezintă la centrele de vaccinare în vederea administrării unei doze de vaccin, dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din centrele și parcurile comerciale”, se mai arată în hotărârea CNSU.

author avatar
Andreea Vlad