AcasăNewsÎn ce condiții au voie nevaccinații în supermarketurile din mall

În ce condiții au voie nevaccinații în supermarketurile din mall

mall

Autoritățile au modificat o măsură extrem de importantă privind accesul persoanelor nevaccinate în marile centre comerciale. Astfel, se ridică interdicția de a intra în mall dacă nu deții un certificat verde.

Măsura intră în vigoare de luni, 7 februarie, și prevede accesul tuturor persoanelor – vaccinate/nevaccinate – în supermarketurile din mall.

„Se propune ca prin excepție (…), accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situați în centrele și parcurile comerciale să fie permis tuturor persoanelor dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, este asigurată o suprafață de minimum 4 mp din suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces”, se arată în noile prevederi.

Accesul în magazinele nealimentare, nepermis persoanelor nevaccinate

Accesul în magazinele nealimentare din cadrul mallurilor rămâne nepermis celor nevaccinați, cu excepția situației în care aceștia se prezintă la centrele de vaccinare situate în centrele comerciale.

„Se propune ca activitatea cu publicul în centrele și parcurile comerciale, să fie permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARSCoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află între sfârșitul perioadei de izolare și până la a 180-a zi ulterioară confirmării pozitive pentru virusul SARS-CoV2. Se propune ca măsura să nu se aplice persoanelor care se prezintă la centrele de vaccinare în vederea administrării unei doze de vaccin, dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din centrele și parcurile comerciale”, se mai arată în hotărârea CNSU.

author avatar
Andreea Vlad
455 afisari

6 COMENTARII

  1. Nu, tati, NU!!!

    SĂ MEARGĂ ȘI PE MAI DEPARTE TOT DOAR COCĂLARII ÎN MALL-URI!

    Noi, cei normali, putem trăi foarte bine ca și până acum. Luăm de la țărani, de la micii comercianți români. SĂ STEA „CAREFURĂ” CU MARFA PÎNĂ MĂ VOI DUCE EU SĂ LE DAU BANI JIGODIILOR!!!!

    Voi nu observați jocul jigodiilor? AU LUAT TOATE DREPTURILE CONSUTITUȚIONALE, FUNDAMENTALE, ȘI ACUM CICĂ SUNT „GENEROȘI”. Cică „le pasă”!!!!!
    DOAR HANDICAPAȚII PUN BOTUL LA AȘA CEVA!!!!

    ÎI AȘTEPTĂM LA ALEGERI!!!

    • Din păcate sunt prea multe oi idioate care vor da buluc de azi în supermarket, dacă lumea nu ar intra nici de-acum încolo ar fi bine dar….
      Apoi cu cât se apropie primăvara, vara, , renunța treptat ca oamenii să nu înceapă răzmerița în stradă, la apropierea iernii vor găsi altceva și tot așa că tot ne-am obișnuit cu simularea asta de-a ne da voie “mama” când să ieșim din case și uite așa experimentul satanelor a reușit!

  2. Deci daca faci „culoar” din niste carpe/funii rosii,este exact ca un tunel sigilat unde aerul este de calitati diferite,unul cu guvid si altul fara…Plus ca de la cei nevaccinati,se pot imbolnavi vaccinatii.Noaptea mintii.

  3. Tâmpenie mai mare nu am mai văzut. Te duci în mall, la alimentara este coadă la casa de bilete iar la magazinele cu îmbrăcăminte, încălțăminte, telefonie etc. vezi 1-3 clienți pe oră. Virusul nu vine acolo că sunt vaccinații? Poate ar trebui să gândim că vaccinații sunt cei bolnavi, cei nevaccinați sunt sănătoși. Dacă ești sănătos de ce să te vaccinezi? Ce, în cazul gripei sezoniere se vaccinează toată lumea sau doar cei predispuși la astfel de viruși?

  4. Sper sa dea faliment ei si toti (mai ales hipermarketurile) cei care au adoptat masurile astea!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger