AcasăNewsIn 2021 renuntam la schimbarea orei

In 2021 renuntam la schimbarea orei

Vot covarsitor pentru a ramane cu aceeasi ora

Comisia pentru Transport si Turism (TRAN) din Parlamentul European a votat  favorabil propunerea ca incepand din anul 2021 sa se renunte la schimbarea orei de vara si de iarna in Uniunea Europeana.

Vot covarsitor pentru a ramane cu aceeasi ora

TRAN propune ca schimbarea orei in ultima duminica din martie 2021 sa fie ultima pentru tarile din Uniunea Europeana care decid sa-si pastreze permanent ora de vara. Statele membre care prefera sa ramana la ora standard, cunoscuta si drept ”ora de iarna”, vor face aceasta ultima schimbare in ultima duminica a lunii octombrie 2021.
Tarile membre trebuie sa notifice Comisia Europeana pana in martie 2020 asupra deciziei lor. Documentul a fost aprobat de Comisia pentru Transport si Turism din Parlamentul European cu 23 de voturi pentru si 11 impotriva. Se modifica, astfel, propunerea Comisiei Europene privind anul de cand ar deveni aplicabila schimbarea permanenta a orei pentru statele care doresc sa faca acest lucru, respectiv 2021 in loc de 2019. Raportul adoptat la  Comisia pentru Transport si Turism din Parlamentul European mai trebuie aprobat de plenul PE si de statele membre in cadrul Consiliului UE. Eurodeputata socialista Marita Ulvskog, raportoare a textului votat, spune ca propunerea Comisiei de a se renunta la schimbarea orei de vara si de iarna este ”prematura” si nu se bazeaza pe un studiu de impact corespunzator, ci doar pe o consultare publica ce a durat numai 8 saptamani, in loc de 12 saptamani cat dureaza de obicei astfel de consultari. 84% dintre cei 4,6 milioane de  cetateni ai UE care au participat la aceasta consultare s-au pronuntat pentru eliminarea schimbarii orei.

author avatar
Andrei Coman
322 afisari

3 COMENTARII

  1. Daca alegem ora de vara noptile de iarna vor fi scurte, de alegem ora de iarna noptile de vara vor fi lungi. Vom dormi ca la poli clipind…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger