AcasăNewsImpuscaturi intr-un muzeu din capitala Tunisiei: mai multi turisti au murit!

Impuscaturi intr-un muzeu din capitala Tunisiei: mai multi turisti au murit!

(foto: captura youtube)

Mai multe focuri de arma au fost trase, miercuri la amiaza, in capitala statului tunisian. Incidentul a avut loc in apropierea cladirii Parlamentului, intr-un muzeu.

UPDATE 6- Urmarile atacului de la muzeul Bardo din Tunis sunt inca greu de estimat. Odata ce specialistii in situatii de urgenta au patruns in interiorul muzeului, au descoperit mai multe trupuri fara viata. Astfel ca, cele mai noi cifre, prezentate de catre insusi premierul tunisian, si citat de presa locala, prin intermediul retelelor de socializare, dezvaluie faptul ca numarul persoanelor decedate ar fi ajuns la 19.

Mai mult, exista si cel putin 38 de persoane care au suferi leziuni, in urma episodului deosebit de violent. Ranitii au fost dusi de urgenta la spital, cu ambulantele sosite la locul dezastrului. Conform tunisia-live.net, printre turistii care s-au ales cu traumatisme s-ar numara turisti din tari precum Anglia, Franta, Italia, precum si Polonia si Japonia.

UPDATE 5- Televiziunile de stiri locale prezinta imagini surprinse in momentul in care mai multi oameni aflati in muzeul respectiv fug ingroziti, cautand sa ajunga cat mai repede in siguranta, in zona in care se aflau oameni ai legii. Se pare ca la acest moment nu mai sunt persoane in pericol.

[youtube]ZwCcjz4hZ_4[/youtube]

(foto: captura youtube)

 

UPDATE 4 – Politistii au intervenit pentru a-i elibera pe oamenii aflati in capititate. In urma asaltului, un om al legii a fost ucis. Totodata, doi dintre atacatori au murit, un al treilea ajungand in mainile politistilor. Ca urmare, bilantul tragediei de la muzeul din capitala Tunisiei -unul dintre cele mai cunoscute din aceasta tara, drept urmare si printre cel mai vizitate de turistii straini ajunsi in vizita in aceasta tara – a ajuns la 11 morti.

[youtube]l__7VlpxmiI[/youtube]

UPDATE 3- Este vorba despre trei atacatori, si nu despre doi barbati inarmati, cum se credea initial. La locul incidentului au intervenit mai multe forte ale politiei. De asemenea, un elicopter a survolat zona.

UPDATE 2: Conform presei locale, citate de BBC, in randul turistilor despre care se crede ca ar fi fost luati captivi de cei doi atacatori inarmati s-ar numara persoane din Franta, Marea Britanie, Italia, dar si turisti spanioli.

UPDATE 1: Atacul s-a produs in incinta cladirii ce adaposteste muzeul Bardo, aflat in centrul principalului oras al statului tunisian: capitala, Tunis, si ar fi fost pus in practica de cel putin doi suspecti, inarmati cu mitraliere. Este vorba, potrivit CNN, care citeaza autoritati locale, de doi barbati care ar fi imbracat tinute militare, inainte de a intra in muzeul respectiv.

[youtube]B5qIgORBsVw[/youtube]

–-

Informatiile despre incident sunt putine, avand in vedere ca atacul a avut loc in urma cu scurt timp. Se pare ca sunt opt persoane decedate- sapte dintre ele fiind turisti, dar si un localnic, anunta BBC. De asemenea, mai multe persoane ar fi fost luate ostatice de catre mai multi atacatori. Motivatia gesturilor lor de o violenta extrema nu sunt deocamdata cunoscute.

Initial s-a speculat ca atacul armat ar fi vizat cladirea Legislativului, in care, la ora respectiva, se desfasura o sedinta la care participau alesii locali, insa in cele din urma s-a aflat ca impuscaturile au avut loc in incinta unui muzeu aflat in apropierea Palamentului de la Tunis.

Stire in curs de actualizare!

author avatar
Cristina Stefan
283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger