AcasăNewsATAC SANGEROS in California: Cel putin patru victime si un suspect, UCISI!...

ATAC SANGEROS in California: Cel putin patru victime si un suspect, UCISI! (VIDEO)

Cel putin patru persoane si-au pierdut viata, vineri, in urma unor schimburi de focuri, in apropiere de Los Angeles, soldat si cu moartea unui suspect, impuscat de politie in biblioteca unui campus universitar.

Un barbat puternic inarmat a ucis patru oameni, intr-o iesire violenta pe strazile din Santa Monica, sfarsita cu interventia politiei care l-a impuscat mortal pe suspect, in biblioteca unui campus universitar, noteaza Los Angeles Times. Doua dintre victime ar putea fi tatal si fratele atacatorului.

Schimbul de focuri a inceput intr-o casa care ulterior a fost incendiata, au explicat autoritatile. Cotidianul Los Angeles Times, care citeaza un politist, a precizat ca doua cadavre au fost gasite in imobilul respectiv, care par a fi chiar ale tatalui si fratelui suspectului.

De vineri seara, anchetatorii incearca sa refaca cronologia tragicului eveniment, desfasurat vineri in jurul pranzului, pe bulevardul Pico si in campusul universitar din Santa Monica.

Autoritatile nu au dezavaluit inca numele criminalului sau ale victimelor si au refuzat sa discute despre ceea ce ar fi determinat sangerosul atac, potrivit aceleiasi surse. Campusul a fost inchis deocamdata, pentru ca politia sa verifice toate cladirile in cautarea altor victime si a posibililor alti suspecti.

In cadrul unei conferinte de presa, care a avut loc vineri noapte, un  oficial al politiei din Santa Monica a precizat ca anchetatorii sunt de parere ca atacatorul a actionat singur. Oficialul a rectificat, de asemenea, un raport anterior al politiei, potrivit caruia sase victime ar fi fost ucise, mentionand ca o „persoana de interes” luata ostatic (soferul, n.r.) a fost eliberata fara a pati nimic.

Potrivit unui martor,  suspectul era imbracat tot in negru, cu o centura de munitie in jurul taliei si cu o pusca mare in maini. „Arata ca un ofiter SWAT”, a delarat sursa.

Dupa ce a incendiat imobilul, in care se pare ca se aflau tatal si fratele sau, suspectul a oprit un sofer pe care l-a amenintat pentru a-l duce in campus. In prima faza soferul a crezut ca omul ar putea fi agent al Serviciului Secret, luand in calcul ca presedintele Barack Obama era prezent la un eveniment din oras, la numai cativa kilometri distanta. Ostaticul si-a dat seama repede ca s-a inselat. „Du-ma in campusul universitar din Santa Monica College si lasa-ma afara”, i-a spus femeii care l-a rugat pe suspect sa ia el masina. „Nu. Tu conduci”, a raspuns el, fiind foarte calm pana cand a ajuns la destinatie. Soferita isi aminteste chiar ca suspectul a linistit-o cand ea a inceput sa planga.

Atacatorul a deschis focul de arma fara tinta, tragand si intr-un autobuz plin cu studenti, dupa care i-a spus soferitei sa conduca mai departe. Ajunsi in campus, barbatul a deschis iar focul asupra a doua persoane dintr-un autoturism, soferul murind pe loc, iar pasagerul fiind grav ranit, au declarat surse din politie, citatea de Los Angeles Time. La scurt timp dupa asta, suspectul i-a spus femeii sa-l lase acolo, iar soferita a accelerat apoi, fara sa se mai uite in urma.

Foto: Los Angeles Time

[youtube]F_UjF9lzZBM[/youtube]

author avatar
Alina Costache
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger