AcasăNewsIMPUSCAT in cap: Omul care a facut istorie in Romania a murit!

IMPUSCAT in cap: Omul care a facut istorie in Romania a murit!

A salvat vietile a mii de copii care traiau in orfelinate, in conditii aproape inumane, din Romania, medicii, insa, nu au mai putut face nimic pentru a-l salva si pe el. John Upton a fost gasit impuscat in cap, vineri noapte, in apropierea locuintei lui din San Diego.

Principalul suspect in cazul mortii lui Upton este un vecin care avusese o altercatie cu el si pe care politia l-a arestat deja. Americanul John Upton, jurnalist de profesie, a realizat o serie de materiale despre conditiile mizere in care traiau copiii din orfelinatele ceausiste, rezultatul muncii lui facand inconjurul lumii. De asemenea, efortul lui nu a ramas fara ecou, sute de copiii abandonati gasindu-si loc in familii din strainatate, viata micutilor fiind astfel schimbata radical.

Inainte de Revolutia din 1989, copiii din orfelinatul din Sighetul Marmatiei traiau efectiv ca in lagar, centrul de plasament fiind cunoscut si sub numele de “Casa Irecuperabililor”. John Upton a venit in Romania, la scurt timp dupa Revolutie, cu o echipa de televiziune americana, si a prezentat imagini care au ingrozit lumea, cu situatia orfelinatului.

Suspectul principal s-a predat singur la politie. „Am fost in legimita aparare. Eu nu m-am dus la el. El a venit la mine, m-a amenintat si a scos o arma”, a declarat Michael Vilkin, in fata anchetatorilor.

Tragic este faptul ca, doar putin mai devreme, in aceeasi zi, a murit si mama jurnalistului dupa o lunga lupta cu o boala grea.

„Este un cosmar. Fratele meu nu era genul de persoana care sa merite sa i se intample asa ceva. Este un om care a mers in Romania comunista si a scos din tara orfani cu handicap, i-a adus in Statele Unite, i-a ajutat sa se opereze si le-a cautat parinti adoptivi”, a declarat fratele ziaristului, Michael James Upton, citat de presa americana.

Foto 2: John Upton si echipa, captura Pro TV

author avatar
Alina Costache
1.122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger