AcasăNewsIMPRESIONANT O nava uriasa se rupe in doua in larg! VIDEO

IMPRESIONANT O nava uriasa se rupe in doua in larg! VIDEO

O nava de transport care a esuat in urma cu trei luni intr-un recif neozeelandez a fost rupta in doua de furtuna, reinnoind temerile cu privire la o posibila poluare cu combustibil, au anuntat duminica autoritatile maritime.

Expertii in combaterea poluarii cu petrol si specialistii in protectia mediului au fost mobilizati deoarece combustibilul a inceput sa se scurga din rezervoarele navei naufragiate in reciful Astrolabe din 5 octombrie, in apropiere de localitatea turistica Tauranga (coasta de est a insulei de Nord).

Cele doua parti ale navei Rena s-au departat la 20-30 de metri una de cealalta dupa ce au fost lovite de valuri de sapte metri inaltime, a anuntat un oficial din cadrul serviciilor maritime neozeelandeze, Alex van Wijngaarden. El a precizat ca serviciile competente au fost activate pentru recuperarea restului de combustibil continut de nava si identificarea oricarui prejudiciu care ar putea afecta mediul si tarmul, cunoscut pentru plajele sale paradisiace.

„Nu se cunoaste cu exactitate cantitatea de combustibil care s-ar fi putut scurge, dar echipele au fost mobilizate”, a subliniat Alex van Wijngaarden. La jumatatea lui octombrie, ministrul Mediului Nick Smith a apreciat ca aceasta este „cea mai grava catastrofa ecologica maritima” din tara.

Aproximativ 300 de containere, din cele 800 aflate inca la bordul navei, au fost rasturnate in mare, iar autoritatile au extins zona interzisa navigatiei in jurul navei, pentru a evita orice accident. Rena navigheaza sub pavilion liberian si apartine armatorului grec Costamare Shipping Company.

Aproximativ 350 de tone de combustibil s-au scurs in mare, poluand plajele din jur si provocand moartea a circa 1.300 de pasari. Numerosi voluntari au fost mobilizati pentru a curata plajele de combustibil. Peste 1.000 de tone de combustibil au fost pompate de la accident, dar rezervoarele nu erau inca goale, potrivit autoritatilor.

Comandantul filipinez de pe Rena si secundul sau sunt suspectati ca au condus nava prea aproape de coasta pentru a castiga timp. Ei au fost pusi sub acuzare pentru conducerea navei in mod periculos si deversare de substante periculoase si risca pana la doi ani de inchisoare.

[youtube]bfWX1CFW7FI[/youtube]

author avatar
Ciprian Purice
1.384 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger