AcasăNewsImpozite mai mari și amenzi pentru proprietarii de locuințe. Care sunt românii...

Impozite mai mari și amenzi pentru proprietarii de locuințe. Care sunt românii vizați

apartamenteImpozite mai mari și amenzi pentru proprietarii de locuințe. Care sunt românii vizați

Persoanele fizice care nu încheie o asigurare obligatorie vor fi sancţionate şi prin intermediul majorării impozitului pe locuinţă, suplimentar de aplicarea amenzii contravenţionale.

Un nou proiect de lege pus în dezbatere propune majorarea impozitelor la locuințe, pentru proprietarii care nu au încheiat o poliță de asigurare împotriva dezastrelor. Pe lângă creșterea impozitului, românii care nu au asigurare pe locuință riscă și o amendă contravențională.

Nouă din zece români nu și-au asigurat locuința

„Este evident că se impune analizarea modificării prevederilor legislative pentru a se asigura respectarea legii, cu atât mai mult în contextul cutremurelor din Turcia, Siria şi România (Vrancea şi Gorj). Astfel, propunem ca aplicarea sancţiunilor contravenţionale să nu mai fie realizată de către primari, ci de către persoane desemnate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În acest sens, propunem ca lista persoanelor care nu au încheiat asigurare obligatorie să fie transmisă Instituţiei Prefectului, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu care coordonează deconcentratele şi care va lua măsurile necesare astfel încât persoanele desemnate de Ministerul Afacerilor Interne să primească lista persoanelor care nu şi-au încheiat asigurare obligatorie”, potrivit inițiativei legislative, scrie Mediafax.

În prezent, în România doar una din 10 locuințe e asigurată printr-o poliță PAD.

Cei care se asigură ar putea primi un stimulent fiscal

Inițiatorii, deputații neafiliați Alexandru Bola și Alexandru Kocsis, propun acordarea unui stimulent fiscal persoanelor fizice care încheie o asigurare facultativă, având în vedere că potrivit legii încheierea unei asigurări facultative implică în mod obligatoriu şi încheierea unei asigurări obligatorii.

„În acelaşi sens, persoanele fizice care nu încheie o asigurare obligatorie vor fi sancţionate şi prin intermediul majorării impozitului pe locuinţă, suplimentar de aplicarea amenzii contravenţionale”, se mai menționează în expunerea de motive.

Deputații reamintesc în proiectul lor de lege faptul că, potrivit reprezentanților Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), doar 20% dintre proprietarii din România și-au asigurat locuința. În luna ianuarie 2023, 1.850.373 lei locuințe aveau încheiată o poliță de asigurare.

author avatar
Andreea Vlad
18.397 afisari

23 COMENTARII

    • scrie clar „români”, barbule.
      tu intri la „ți gani”, o haltă categorie, mîncaț-aș.

    • Nemernicilor din parlament ,vreți iarăși bani pentru noile voastre mașini,ce garanți avem ca cei de la asigurări nu fug cu banii din tara,asa a fost și cu firma de asigurări auto,Rușine sa va fie cloaca de escroci ce sunteți.

  1. „Trotinetari din toate țările uniți-vă” globalismul satanic vă da mumu direct în bot, azi crezut ca relicvele planetei va prețuiesc, nicidecum se folosesc de voi plebea până își pun planul satanic în funcțiune, apoi eject, ca pe,o măsea stricata gusturilor spălați pe singurul neuron

  2. De unde au apărut lăcustele astea deputații neafiliați Alexandru Bola și Alexandru Kocsis :ducetivă DRAKULUI !

  3. O poza cu Bola si Koksisul masii?
    Le punem pe retele sociale, Sinucigasi din Romania, sa faceti sinuciderea cu folos ca in Afganistan!
    Acum sunt o tara libera, dupa ce au alungat teroristii mondiali.
    Au inceput sa primeasca bani de la chinezi pentru bogatiile neexploatate de la ei, le dezvolta tara, locuri de munca, asa cum fac si cu tarile africane.
    Nu sunt ca firmele americane, care au facut „afaceri” in Romania.
    Bechtel, de exemplu, ne-a tras teapa , al uat banul si dusa a fost..

    • Aveți dreptate.Hoția s-a realizat cu complicitatea unor români așa ca toate celelalte jafuri în dauna României.

  4. Pe voi astia care mariti cum sa va tragem la raspundere ca asiguratorii nu isi mentin obligatiile cand ajungi la ei ca au norme doar in favoarea lor si pt ca siguranta cladirilor noi nu e garantata de nimeni,veniti doar cu contraventii.nu justificati nici ce primiti acum.

  5. Daca pina acum romanii au stat calmi, acum ”autoritatile” vor avea parte de o rascoala generalizata.
    Adica 80% dintre detinatorii unei locuinte vor fi calcati de militie ?!
    In toate orasele si intoate satele si comunele ?
    Acum se vor ascuti securile, coasele, secerile si alte obiecte taietoare si intepatoare.
    Vom plati noi biruri daca vor plati si ei pentru tot ce au distrus in tara asta.
    Si bine ar fi sa plateasca prin tribut de singe.
    Pina aici !

  6. De ce este obligatorie aceasta taxa de protectie,nu se autoregleaza ca toate in economia de piata.De ce sa platesc daca ma aflu in zona cu risc zero sa imbogatesc asiguratorii.De ce nu se introduc despagubiri pentru calamitati tot mai frecvente ca vijeliile.Asiguratorii RCA au avut profit 2 miliarde,preturile cresc incontinuare,poate vor sa bata noi recorduri,nimeni nu-i tempereaza,sunt mana in mana,sunt cu bocancul pe grumazul nostru.Pe cand asigurare obligatorie pentru tsunami.

    • Tsunami ca tsunami dar de asigurarea ” DROBULUI DE SARE DE PE HORN ” ce părere ai ?
      Sau de o ” TAXĂ PE RESPIRAȚIE ” ? Că din cauza RESPIRAȚIEI a 8 miliarde de ” plebei ” e efectul de seră

  7. Așa a fost și in New Orleans, după inundații, toți cei cu asigurări, au mai primit Zero, societățile de asigurări intrând în faliment.
    In afara de a JEFUI proprietarii, ce altceva oferă limbricii ăștia afiliați la bandele organizate (a se citi pertide) ?
    Flit mă jegoșilor !

  8. Atât timp cât legea falimentului nu este bine conturată, cu despăgubiri pentru beneficiarii de drept, de ce sunt obligat să mă asigur? Am fost asigurat la Asirom și după doi ani au dat faliment. Ce rezolvare am văzut? O mare țeapă în care statul prin legile pe care le face jupoaie omul de rând. Conform statistici în caz de calamitate nici un sfert din asigurați nu vor putea fi despăgubiți. Deci statul lucrează în defavoarea cetățeanului prin colectarea de noi taxe și impozite. Măcar dacă s-ar face ceva cu acești bani, dar ei sunt pentru buzunarul lor și tot la mila străinilor ajungem. În loc să construiască scoli și grădinițe sigure, ei vor mașini noi pentru senat.

  9. O hotie marca guvernul României.Se face asigurare pe situații care nu au de afaceri cu zona în care e casa,deci nu au cum sa se întâmple.Deci este hotie la drumul mare.Propun sa nu se plătească furtul la drumul mare și în cazul în care se mărește impozitul sa nu mai plătească nimeni impozitul.Nu trebuie sa acceptam jefuiala pregătită de stat.Daca acceptăm plata asigurării, peste citiva ani aceasta va creste de douo trei ori în citiva ani,cazul asigurărilor auto care au crescut nejustificat motiv,,ca a dat un asigurator faliment.Hai ma lași!

  10. Cu binecuvântarea celor din Primarii, unii propietari distrug rezistența blocurilor. Dărâmă, taie stâlpi de rezistență din subsoluri, pereții care au fier beton în ei. Pentru că ei nu vor locui aici, ci doar închiriază acele spatii pentru afaceri. Au dat Lege că fiecare poate face ce vrea acum. Și asiguratorii se vor lega de aceste lucruri la o adică. Nu vedem nici un bănuț în caz de Doamne Ferește!

  11. De ce sa plătim asg.,in caz de calamitate ore să zică că nu au atîta bani sa acopere pagubele. Și impozitele pe o proprietate ,nu ar trebui plătite .De ce dacă ești proprietar pe casa ,teren,mașini , le ai cumpărat sunt ale omului ,de ce să plătești impozit . Nu au cu ce plăti pe cei din Guvern ,Parlament,Deputați ,aceștia să facă bune să muncească și ei ,șase auto finanțeze .Aceștia stau pe banii statului și nu fac nimic pentru tara ,dorm ,fura se ocupa cu tot felul de hoții ,la conducerea țării.Cred că ar trebui controlați mai bine de noi poporul,iar daca nu înțeleg ii vom da jos de la conducerea țării ,și așa sunt mulții.

  12. De ce nu înțeleg românii că sunt militarii SUA,englezi ,francezi etc. ,care trebuie plătiți,hrăniți și mulța tehnîca cumpărată forțat (avîoane,tancuri ,rachete secând hend) pentru susținerea intereselor occidentale(americane) .In plus trebuîe să susținem Ucraina pentru a face jocul SUA.Aici se duc banii de salarii ,pensii și creste datoria României.Romani neputincioși.

  13. Mi-e foarte, foarte silă să mai comentez . Toate sunt în favoarea lor, nicicum a oamenilor cu pensiile și așa mizerabile. Să vă fie RUSINE, la toți, stați toată ziua pe scaun și gândiți „CE E MAI BINE PENTRU OAMENI ” ???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger