AcasăNewsImperiul lui Zuckerberg se clatina din toate incheieturile

Imperiul lui Zuckerberg se clatina din toate incheieturile

Zuckerberg se pregateste de finalul vietii sale de geniu al informaticii

Scriam saptamana trecuta ca scandalul Cambridge Analytica nu a reusit pana acum decat sa scurme suprafata unei rani planetare care va zgudui zona tehnologiilor globaliste din rarunchi.

Zuckerberg se pregateste de finalul vietii sale de geniu al informaticii

Astfel, in numai cateva zile, pozitia de invidiat a lui Mark Zuckerberg a ajuns sa se clatine ingrozitor. In afara faptului ca este chemat sa dea explicatii in Congresul american pe 11 aprilie, fondatorul Facebook tocmai a recunoscut, intr-un interviu, ca firma sa, mai bine zis serverele ce-l deservesc, au scanat, scaneaza si vor scana toate mesajele de pe reteaua de socializare ce o patroneaza. Bineinteles, asta in numele securitatii, a antiterorismului si impotriva diferitelor „crime sexuale”, cum ar fi pedofilia.

Regretele lui Mark

Printre linii se poate citi cu usurinta ca astfel de actiuni puteau servi si altor scopuri, unele poate chiar electorale, asa dupa cum a demonstrat vestita Cambridge Analytica. Simtind probabil ca treaba se impute chiar imediat sub el, Mark a iesit la rampa ca sa spuna mapamondului ca nu exista altul mai potrivit sa conduca Facebook decat el insusi. Declaratia a venit dupa ce a facut un lant lung de promisiuni ca va securiza datele utilizatorilor. Proces, spune el, care ar putea dura niste ani buni. Serios? Oare de ce n-a facut el aceasta miscare de la bun inceput, odata cu expansiunea Facebook pe planeta? Probabil pentru ca bazele de date pare ca se platesc nu bine, ci foarte bine. In context, oare cat din averea lui Zuckerberg vine de la datele fraierilor care fac garagata aiurea pe Facebook? O sa aflam de la Congresul american. Oricum, am putea avea de a face cu escrocheria secolului.

90 de milioane de oameni, afectati

Dar, sa mai amintim un lucru: la inceputul scandalului cu pricina, se vorbea cum ca Cambridge Analytica a pus laba pe datele a circa 50 de milioane de oameni. Iata ca, intre timp, evaluarea a crescut acest  numar: se apropie usor-usor, de 90 de milioane de cetateni ai planetei. Extinderea scandalului spre zona politica, Brexit sau alegerea lui Trump, are potentialul unei bombe termonucleare care va demonstra fara doar si poate ca mentinerea democratiei mult clamate nu este decat paravanul la adapostul caruia actioneaza marii manipulatori de mase. Manipulatori specializati care fac asta pentru bani si nicidecum din ratiuni ideologice, asa cum erau definite actiunile  hackerilor rusi. Acelasi scandal deschide si o poarta catre ceea ce unii analisti numesc „terorism virtual”. Inchipuiti-va ce ar fi facut ISIS cu datele a 90 de milioane de occidentali…

author avatar
Andrei Coman
282 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger