AcasăNewsImpeachment Day 1. „Trump Team” a spulberat acuzarea democrată!

Impeachment Day 1. „Trump Team” a spulberat acuzarea democrată!

Punerea sub acuzare a lui Donald Trump nu e mai mult decât o dovadă că sistemul politic american funcționează și trebuie privit ca un exemplu. Doar atât și nimic altceva, întrucât acuzațiile care i se aduce președintelui sunt bazate pe o argumentație puerilă, de tipul „d-aia, că nu ne place de tine!”. 

Impeachment Day 1 a durat 13 ore. Senatul SUA n-a mai cunoscut o asemenea situație de la momentul Monica Lewinsky, când pe „Terente” Clinton l-a salvat majoritatea democrată. Acum s-a atacat la baionetă, cu acuze de o parte și de alta, însă cu un calm vizibil și pe alocuri chiar superior afișat de Team Trump. Asta pentru că în tabăra președintelui apărare au făcut-o Pat Cipollone și Jay Sekulow. Unii îi descriu ca fiind „Untouchables” (Incoruptibili), adversarii spun că-s niște „motherfuckers” al naibii de deștepți și vorbesc cu respect despre ei. Pledoariile acestor avocați au făcut să se cutremure sala Senatului.

Toate solicitările democraților, referitoare la audieri de martori și citații, au fost supuse votului. Și respinse. Republicanii sunt majoritari, 53 la 47. Zdrobitor! Iar cine se miră arată că este român și obișnuit cu trădarea parlamentarilor noștri. Dincolo, din fericire mai avem de unde să ne hrănim cu exemple de urmat, cuvântul e cuvânt, iar linia partidului se respectă, nu se încalcă după bunul plac. Dn punctul ăsta de vedere, avem ce învăța – republicanii nu-s plămădeală tăricenistă, iar traseismul politic „made by Pro România” încă n-a debarcat pe Coasta de Est.

Franța, ultima redută cucerită

Nu-i de mirare că sondajele îl dau favorit pentru un nou mandat tot pe Donald Trump. Președintele a pus la respect cam toți dușmanii Americii, iar din punct de vedere economic a reușit să oprească hemoragia provocată de administrația Obama. După ce a câștigat războiul comercial cu China, liderul de la Casa Albă i-a „subordonat” și pe europeni. Germania a picat numaidecât în urma scandalului „Diesel Gate”, Angela Merkel înțelegând că o avea Berlinul istorie, dar e departe de forța Washingtonului. Franța a căzut și ea, săptămâna aceasta. Emmanuel Macron s-a dat bărbat la Trump doar câteva luni, dar acum a ridicat și el steagul alb al capitulării – Parisul renunță la impunerea Taxei digitale pentru marile companii americane! A fost de ajuns ca Donald Trump să ridice puțin tonul și omologul său de la Elysee a și fugit după fusta lu’ Coana Mare, Brigitte.

Adevărul despre Siria

Recent, într-un interviu pentru Fox News (singura televiziune nealiniată mainstream-ului mass-media de peste Ocean), președintele Trump le explica americanilor cum face el diplomație: „Democrații mă acuză că am lăsat trupe în Siria. Nu! Ştii ce am făcut? Le-am luat petrolul sirienilor. Singurele trupe care mai sunt acolo sunt ca să ia petrolul”. Când moderatoarea emisiunii i-a atras atenția că soldații US Army nu se ocupă cu așa ceva în Siria, Trump i-a tăiat-o scurt: „Sunt acolo să ia petrolul, atât!”. Ce a mai zis președintele? Că Arabia Saudită plătește staționarea trupelor americane cu un miliard de dolari, iar Coreea de Sud „doar” cu 500 de milioane. „Vreți să vă protejăm? Plătiți!”, spune Donald Trump.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
379 afisari

2 COMENTARII

  1. Felicitări, bine că mai sunt oameni lucizi, în România (și nu numai) spălaților pe creier. Adevărată este și remarca referitoare la Fox News (bine că are zeci de milioane de abonați!). Ar mai fi una, poate două, mai mititele, oricum, nu e rău. Sănătate!

  2. Acum ma gandesc la noi si cred ca trebuie sa mai platim pt.sistemul patriot ,transportoare blindate si cate or mai fi,ca sa fim in nu stiu ce carti, care or mai fi cu partenerul strategic. Sigur ca trebuie sa ne inarmam ,sa modernizam armata RO ,la cele mai inalte cote, mai ales ca suntem singuri si toti vecinii nostri se inarmeaza !
    Oare germania si franta s-au inclinat in fata unchiului Sam si datorita intelegerilor ,
    relatiilor si colaborarii deosebite dintre USA si Rusia, in multiple planuri!
    Daca Siria a fost lasata pe mana rusilor ,in afara de petrol ,cum se afirma in articolul
    de fata , la noi, Exxon marele petrolist american se retrage din Marea Neagra ,dupa ce a
    obtinut tot ceea ce a dorit, privind redeventele si taxele aproape nule pe care trebuie sa le plateasca ! Iarasi posibile intelegeri cu muscalii ! Sper ca cei care trebuie sa vada si sa auda s-au prins de mult ,mai ales ca au fost semnale destule de ce s-ar putea intampla pe la noi si pe la si cu vecinii nostri ,mai ales de cand domnul Trump a fost ales presedintele USA si care poate are in vedere macar activitatea guciferului.
    Sper si cred ca dl. Trump va castiga si urmatoarele alegeri ,asa ca politicul si ceilalti
    de la noi sa aiba mare gija cum danseaza si mai cred ca nu mai trebuie bagat batul prin
    gardul rusesc,macar si pt.relatiile bune dintre ungaria si Rusia si dintre ungaria si USA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger