AcasăNewsÎmpărtășania comună, amânată. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, precizări

Împărtășania comună, amânată. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, precizări

Peste doar câteva zile, bisericile din România se vor redeschide. Credincioșii vor resimți, însă, unele schimbări față de perioada de dinaintea apariției problemelor generate de noul coronavirus.

În sensul în care, pe lângă faptul că în lăcașurile de cult va fi permis accesul oamenilor care vin să se roage individual, cu respectarea unor măsuri de igienă și de distanțare fizică, slujbele vor fi oficiate în afara bisericilor și a mănăstirilor.

Mai mult, s-a aflat oficial că „împărtășirea comună, adică cea din timpul Sfintei Liturghii, este amânată o scurtă perioadă, până la finalizarea consultării cu toate Bisericile Ortodoxe afectate și provocate și ele în același registru liturgic de pandemie”, din câte a explicat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, miercuri, într-o intervenție telefonică la Antena3. Vasile Bănescu a anunțat că o decizie similară – a amânării împărtășirii – a mai existat în România, vreme de două luni, în 1829, tot în timp de epidemie.

Hotărârea de la vârful BOR vine în contextul discuțiilor apărute în ultima vreme, cum că s-ar fi putut ajunge la varianta ca – după redeschiderea bisericilor – oamenii să primească Sfânta Împărtășanie cu linguriță de plastic, de unică folosință.

sursa foto: oradereligie.net

198 afisari

3 COMENTARII

      • Mimi , se vede ca ai trecut scoala pe ochi dulci , magistratul nu e pus sa aplice legi cu jumatati de masura , cadrul general implica respectarea legii pana la cele mai mici detalii , cand deschizi gurita … holbezi lingurita , mai bine te prepari cu una de plastic de acasa .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger