AcasăNewsÎmpăcare cu scandal în curtea bisericii. Bătaie ca-n filme. Intervenție în forță...

Împăcare cu scandal în curtea bisericii. Bătaie ca-n filme. Intervenție în forță a jandarmilor – VIDEO

Scene incredibile au avut loc în curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, după ce zeci de rromi au venit să „îngroape securea” după un jurământ pe care voiau să-l facă cu mâna pe Biblie.

Potrivit unui ritual specific rromilor, două grupări rivale au vrut să „uite” de niște certuri mai vechi și au venit ca să „sfințească” judecata staborului care a decis ca cele două grupări să se împace.

Bătaie cu pumni și picioare în curtea bisericii

Numai că, peste 20 de rromi care au venit la biserică au uitat repede de decizia staborului și s-au luat la bătaie. Indivizii, originari din Vaslui, au venit la Iași cu gânduri bune, zic ei, dat totul a luat o altă întorsătură. La scurt timp, s-au luat la ceartă, iar mai apoi şi-au împărţit pumni şi picioare. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor şi poliţiştilor pentru ca oamenii să se calmeze.

Scandalagii au fost culcați la pământ, cu faţa în jos şi mâinile la ceafă, în parcul din faţa Primăriei, de către forțele de ordine.

actiune stefan3

Reacția polițiștilor

Toți cei care au participat la scandal au fost amendaţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar 9 dintre ei au fost reţinuţi de poliţişti şi duşi la audieri.

Mai multi cetãteni de etnie rromã au produs un scandal de amploare în apropierea Mitropoliei. Politia Localã împreunã cu jandarmii au intervenit operativ petnru a aplana conflictul. Cei implicati au motivat faptul cã se aflã într-o judecatã stabor (staborul este o judecatã tigãneascã, care functioneazã independent de judecata instantei). Cert este cã am intervenit rapid si 20 de persoane au fost conduse la sediul politiei pentru continuarea cercetãrilor”, a afirmat Liviu Zaanfirescu, seful Politiei Locale Iasi.

Reamintin cazul care a avut loc recent în Buicurești, unde după un scandal între clanul Duduianu și un alt clan rival, Emi Pian, liderul Duduienilor a fost ucis cu sânge rece.

Tot așa în în acest scandal al rromilor se putea întâmpla o mare tragedie, potrivit stirileprotv.ro.

author avatar
Eli Dan Davidescu