AcasăNewsÎmbrânceli la Spitalul Foișor: Pacienții, evacuați cu jandarmii

Îmbrânceli la Spitalul Foișor: Pacienții, evacuați cu jandarmii

Este ora 12:00 noaptea și scandaloasa evacuare de la Spitalul Foișor, devenit suport Covid, continuă. De patru ore, zeci de pacienți, mulți dintre aceștia abia operați, sunt luați pe sus și dați, pur și simplu, afară din spital.

Ordinul semnat de Raed Arafat și avizat de Vlad Voiculescu privind evacuarea Spitalului Foișor și transformarea acestuia în unitate de support Covid a creat imagini greu de descris.

 Din cei 105 pacienți internați până vineri, mai puțin de 20 au fost transferați la alte unități medicale, restul fiind externați și duși, de către rude, la casele lor.

Mai mulți jandarmi au fost detașați la fața locului, după ce în zonă au ajuns mai mulți oameni care și-au exprimat nemulțumirea față de operațiunea de evacuare. Manifestanții au început să scandeze și au încercat să blocheze evacuarea bolnavilor, intrând în conflict cu forțele de ordine. Jandarmii au folosit forța pentru a permite deplasarea pacienților, însă câțiva protestatari au reușit să facă un lanț în fața porții, astfel că intrare și ieșirea din Spitalul Foișor sunt blocate.

author avatar
Andrei Coman