AcasăNewsImaginile groazei: Inregistrari surprinse in timpul cutremurului de 8,2 grade din Chile...

Imaginile groazei: Inregistrari surprinse in timpul cutremurului de 8,2 grade din Chile (VIDEO)

Pamantul s-a zguduit, pret de zeci de secunde, spre groaza locuitorilor din Chile. Oamenii au trait momente de groaza, in timpul cutremurului deosebit de puternic de seara trecuta.

Seismul a avut, conform specialistilor in Fizica a Pamantului, nu mai putin de 8,2 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost urmat de multe replici, cateva dintre ele de peste 6 grade.

Unda de soc a sadit panica in randul locuitorilor, indeosebi in cazul celor care au fost surprinsi de cutremur in spatii comerciale. Din cate se vede din imaginile suprinse de mai multe camere de supraveghere, in capitala La Paz, chilienii incearca initial sa iasa in strada, insa cand realizeaza ca pamantul se zgaltaie prea rau, iar obiectele din jur incep sa cada, aleg sa caute adapost si sa astepte ca miscarea telurica sa inceteze, inainte de a iesi in strada.

[youtube]NYD7M4jdhlA[/youtube]

Ca urmare a producerii cutremurului de 8.2 grade, strazile au fost intesate de oameni speriati, care s-au temut sa mai intre in casa. Mai mult, traficul a fost blocat, din cauza numarului mare de persoane care s-au grabit sa ajunga sa vada ca cei dragi sunt in afara pericolului.

Din pacate, cinci persoane au pierit in urma cutremurului, fie suprinsi sub daramaturi, fie din cauza ca inima le-a cedat, in urma socului. De asemenea, cateva sute de persoane au fost ranite. Presedintele statului a decretat stare de calamitate naturala in nordul tarii, iar specialistii au emis o alerta de tsunami, ridicata, partial, pana la aceasta ora. Conform expertilor, risc de valuri uriase ar mai fi doar in Chile si Peru, si nu si in  Ecuador, Colombia si Panama, cum se anuntase initial. Seismul de 8, 2 grade a fost atat de puternic, incat a fost resimtit si in Peru, dar si in Bolivia.

[youtube]WCK9kXqaK7M[/youtube]

[youtuve]01gYj91Cytk[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
391 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger