AcasăNewsImagini surprinzătoare! Cum arată obloanele montate la geamurile unei școli din România!...

Imagini surprinzătoare! Cum arată obloanele montate la geamurile unei școli din România! – VIDEO

(sursa foto. captură video youtube/NewsBucovina)

Din fericire, se mai aude că în școlile din România se fac și lucrări de modernizare, acolo unde e cazul să se deruleze astfel de proceduri menite să le ofere condiții cât mai bune elevilor și cadrelor didactice care vin la clasă să învețe și, respectiv, să le predea copiilor înscriși la cursuri.

O școală din țară – mai exact o unitate de învâțământ aflată în județul Suceava – iese din tiparele clasice, când vine vorba de felul în care arată zona ferestrelor. Școala gimnazială din Țibeni a fost modernizată după un proiect care se pare că este unic, la unele ferestre fiind montate uși, notează newsbucovina.ro.

Geamurile montate la școala respectivă sunt tip termopan, însă de departe se remarcă obloanele și care aduc mai degrabă a uși, cu clanțe, decât a obloane clasice, din lemn sau metal, care sunt folosite de obicei pentru a acoperi geamurile unor construcții prevăzute cu astfel de „opțiuni”.

Sursa citată prezintă și imagini cu exteriorul școlii respective, imagini din care se pot vedea cât se poate de bine elementele folosite la amenajarea unității de învățământ din localitatea suceveană.

author avatar
Andrei Coman
622 afisari

5 COMENTARII

  1. Domnule reporter, n-ai înțeles că firma de tâmplărie e protejată de primar și că dacă potul nu e mare, nu pică și la el în buzunare ? Produci mult, câstig mare, e de unde să iei șpagă.
    Tipic !

  2. bune doar daca SE ANUNTZA din timp atacul nuclear…….
    („alerta prezidentiala”,alea,alea)

  3. Nu inteleg pentru ce motiv te amuzi, domnule reporter! Esti, pur si simplu, penibil. Gospodarii satului Țibeni au decis sa protejeze geamurile termopan ale ferestrelor. Nu le-au protejat cu usi, ci cu OBLOANE. Cum ai fi dorit dumneata sa fie construite acele obloane? Cu acest aspect nu ne luminezi pe noi, cei care am urmarit acest ‘reportaj’. In schimb vorbesti despre feronerie referindu-te la usi si ferestre!? Esti un individ de-a dreptul patetic care nu stie nici macar faptul ca obloanele se deschid in afara (cauta pe Internet). Sistemele de ancorare a lor, ca sa ramana deschise, se vor putea adauga ulterior, cand vor mai strange ceva bani. Dar cum ati fi dorit, dumneata si Ticusor, sa se deschida oblonul? Spre interior? Si clasele ar fi stat astfel cu ferestrele continuu deschise? Repet, esti penibil.
    Si, inca ceva, e clar ca nicio „usa” nu trebuie deschisa din exterior, evident. Asta a fost feroneria (aici substantivul feronerie e corect utilizat!) pe care firma a avut-o la dispozitie, probabil. Acolo, in zona, nu e usor de gasit feroneria potrivita pentru deschidere exclusiva din interior. Oricum nimeni nu va urca pe scara sa deschida acel oblon, apasand pe clanta. Toate se deschid si din interior, grozavule. Acolo, la acea scoala dar si in sat e clar pentru orice persoana de buna credinta, ca e un bun gospodar. N-a furat banii, i-a pus in opera in scoala ingrijita, zugravita, cu gard frumos, cu alee de acces protejata de balustrade civilizate. Aceste aspecte nu le-ai evidentiat, profesionistule. In schimb ai ras continuu, pedalnd pe o idee stramba.
    Geamurile termopan sunt protejate de acele obloane de actiunile copiilor ‘cuminti’, nu de eventuali hoti, copii care, cand erai dumneata mic si mai putin destept decat esti astazi, mai trageau cu prastia, mai jucau fotbal in curtea scolii. De la cate o minge, de la o pietricica, vai!, se sparge geamul. Dar cat costa astazi un geam dublu, tip termopan? Ai habar? Se cumpara de la magazinul satesc? Nu, evident. Achizitia unui geam termopan spart presupune LICITATIE, saptamani sau luni de asteptare ! NU te poti duce cu banii in batista la Nea Fane geamgiul ca sa-i platesti ce s-a spart. La modul cum ai facut acest prim reportaj din anul 2023, se pare ca esti absolut in afara realitatlor vietii asteia. Cersesti un like? Vrei sa distribuie cineva enormitatile spuse de dumneata? Nu, din punctul meu de vedere nu meriti caci ai jignit o intreaga comunitate de oameni muncitori si harnici, cu asfalt in sat, trecere de pietoni, samd

  4. Singura chestie care le defineste ca usi, sunt clantele, care in exterior nu trebuiau puse. In rest sunt obloane, nu te mai „rade” pe tine. Si eu am obloane la geamurile dinspre curte, care iarna ma ajuta f mult la retinerea caldurii. Cu toata usa si geamul din termopan, iarna cand inchid obloanele temperatura creste simtitor. La cele de la strada, am rolete dar vecinii cu case mai vechi, au si la strada obloane, care se deschid spre exterior si ce sa vezi, in Ardeal o sa intalnesti multe case asa. Oblonul mic de la baie, se justifica (eu nu am) pentru ca vecinei care are geamul baii direct la strada, „un om de bine” i l-a spart cu bile metalice. Si eu mi-am ancorat obloanele cu carlige speciale pentru a nu mai fi inchise de vant. Nu inteleg, poate nu au fost bani suficienti, de ce nu sunt toate geamurile dotate cu „usi”. In rest… esti penibil si se vede ca un, iarta-ma… sarantoc ce n-a avut si atunci, nu pricepe. Doamne ajuta ca localitatea a avut un primar care a INVESTIT, a RENOVAT… ca sa se mire toti aia care la tara s-au dus in fundul curtii…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger