AcasăNewsImagini spectaculoase, de Ziua Națională. Fenomenul surprins pe cer, la Alba Iulia...

Imagini spectaculoase, de Ziua Națională. Fenomenul surprins pe cer, la Alba Iulia – VIDEO

sursa foto: albaiuliainfo.ro

Fenomen optic spectaculos pe cerul României, chiar de Ziua Națională! Imaginile au fost surprinse la Alba Iulia.

Un curcubeu a apărut pe cerul orașului Alba Iulia, vineri, 1 decembrie. Astfel că locuitorii care au ieșit la plimbare s-au putut bucura de culorile superbe ale curcubeului.

Și au avut motive să se uite cu încântare spre cer, mai ales că nu este un fenomen prea des întâlnit în timpul iernii, spre deosebire de sezonul de vară, de exemplu.

Curcubeu pe cerul din Alba Iulia, în prima zi din decembrie

Așadar, curcubeul apărut pe cer chiar de Ziua Națională a reprezentat o surpriză plăcută pentru oamenii care l-au zărit.

După ploaia de noaptea trecută, vineri dimineață s-a format un curcubeu care a rămas pe cer mai bine de jumătate de oră, potrivit ziarulunirea.ro. Așadar, locuitorii orașului, dar și cei veniți din alte locuri din țară, pentru că și-au dorit să fie prezenți la Alba Iulia pentru a sărbători Ziua Națională, au avut ocazia să admire spectaculosul fenomen. Și să se bucure de culorile frumoase ale curcubeului, surprins pe cer în chiar prima zi de iarnă din calendar.

Ceremonii la Alba Iulia, de Ziua Națională

 

Pe lângă ceremoniile organizate în Capitală, de 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României, și tradiționala deja paradă militară de la Arcul de Triumf, din Capitală, evenimente special dedicate sărbătoririi celor 105 de ani de la Marea Unire a provinciilor românești într-un singur stat au avut loc și la Alba Iulia.

„În garnizoana Alba Iulia, începând cu ora 14.00, la Monumentul „Marii Uniri” vor fi depuse coroane şi jerbe de flori, activitatea fiind urmată, de la ora 15.00, de ceremonia militară, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, la care vor lua parte peste 1000 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Administrația Națională a Penitenciarelor, specialiști de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia și Filiala Alba-Iulia a organizației Crucea Roșie Română, cu aproximativ 70 de mijloace tehnice terestre şi aeronave militare.

Din dispozitivul de defilare vor face parte militari și tehnică de luptă din Polonia și Franța, care își desfășoară activitatea în țara noastră, în cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est și Grupului de luptă al NATO de la Cincu”, anunța, recent, Ministerul Apărării Naționale, cu referire la programul evenimentelor din 1 decembrie.

author avatar
Andrei Coman
629 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger