AcasăNewsImagini spectaculoase de pe Transfăgărășan. Zăpadă de peste 5 metri în unele...

Imagini spectaculoase de pe Transfăgărășan. Zăpadă de peste 5 metri în unele locuri/S-a trecut la deszăpezire – VIDEO

sursa foto: captură video/DRDP Brașov

Suntem aproape de mijlocul lunii mai, însă chiar și așa drumarii se luptă cu nămeții. Se întâmplă pe Transfăgărășan. În unele locuri, stratul de zăpadă trece de 5 metri grosime.

Sunt imagini spectaculoase, așadar, pe Transfăgărășan. Unde, din câte a anunțat vineri Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brasov (DRDP) Brașov, drumarii au început deja deszăpezirea.

Nu e o misiune tocmai simplă, dat fiind că în unele locuri nămeții au dimensiuni considerabile. „Colegii noștri de la Districtul Bâlea lucrează deja de la începutul săptămânii la curățarea zăpezii de pe porțiunea dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac.

Din păcate iarna prelungită și vremea deosebit de rece din ultima perioadă îngreunează intervenția utilajelor, stratul de zăpadă depășind pe alocuri 5-6 metri grosime”, au transmis cei de la DRDP Brașov, în 12 mai, pe pagina de Facebook a Direcției de Drumuri.

Când se speră să se deschidă circulația

Chiar și așa, se estimează că drumul va fi deschis mai devreme față de termenul obișnuit. Adică se speră ca acest lucru să se întâmple chiar de la 15 iunie.

„Cu toate acestea suntem convinși că vom reuși și în acest an să deschidem mai devreme traficul pe Transfăgărășan față de termenul obișnuit de 1 iulie”, se transmite în postarea DRDP Brașov.

Directorul regional al DRDP Braşov: Încercăm să ne ţinem de acest termen

Se speră ca și vremea să „țină” cu drumarii care lucrează la îndepărtarea zăpezii. Și, firește, că nu vor mai apărea ninsori. „Avem o cantitate de zăpadă mare, după cum vedeţi, puţin mai mare decât anul trecut, am mobilizat deja două freze şi o volă cu care încercăm să redăm traficului acest sector de drum, la fel ca anul trecut, şi anume în data de 15 iunie.

Nu e o promisiune, însă încercăm să ne ţinem de acest termen, dacă condiţiile meteo ne vor ajuta şi dacă nu va mai ninge”, a precizat Tudor Duţu, directorul regional al DRDP Braşov.

author avatar
Andrei Coman
282 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger