AcasăNewsImagini spectaculoase de la capturarea teroristului Djohar Tsarnaev, autorul atentantului de la...

Imagini spectaculoase de la capturarea teroristului Djohar Tsarnaev, autorul atentantului de la Boston (VIDEO/FOTO)

Autoritatile ruse au avertizat FBI-ul, inca de la inceputul anului 2011, ca teroristul suspect Tamerlan Tsarnaev este adept al „islamismului radical”, si ca el poate efectua activitati teroriste, scris „Boston Globe”.

FBI-ul a recunoscut  ca a investigat cazul „Tsarnaev”, in 2011. Tanarul de 26 de ani si familia acestuia au fost chiar interogati, dar „nu s-a formulat nicio temere legata de o posibila activitate de terorism”, interna sau externa, noteaza sursa citata. Tamerlan Tsarnaev, 26 de ani, a fost ucis vineri dimineata, in urma unui schimb de focuri cu politia din Watertown. Fratele sau mai mic, Djohar, a fost capturat 20 de ore mai tarziu, fiind descoperit ascuns sub o barca, pentru retinerea sa politia recurgand, de asemenea, la utilizarea armelor.

De altfel,  Djohar Tsarnaev (19 ani) se afla intr-o stare grava la „Beth Israel Deaconess Medical Center” din Boston, medicii sustinand, insa, ca sunt sanse ca suspectul sa traiasca. Fratii Tsarnaev sunt etnici ceceni, veniti in Statele Unite din Kargazstan, fosta republica sovietica din Asia Centrala.

Intre timp, pe Internet au aparut imagini de la capturarea lui  Djohar Tsarnaev. Politia a fost alertata de un apel telefonic la 911, persoana de la capatul firului anuntand ca sub barca se se afla un individ care sangereaza. Imediat, la fata locului s-au deplasat sute de ofiteri ai poliţiei din Boston, precum si trupe SWAT. De sus, un elicopter de poliție, dotat cu dispozitiv de urmarire in infrarosu, a coordonat intreaga operatiune, confirmand faptul ca suspectul de afla ascuns sub prelata unei barci cu motor de tip Slipaway II.

Potrivit martorilor, in momentul in care a fost incoltit,  Djohar Tsarnaev a ridicat mainile, iar politistii au observat ca acesta ar fi avut ceva in ele, drept pentru care au deschis focul, asta de la o distanta de 30 de metri. Ingrijorati de faptul ca Tsarnaev ar putea purta un dispozitiv exploziv, politistii au adus un vehicul blindat, echipat cu un robot, menit sa inlature prelata care il acoperea pe suspect. Ulterior, au fost aruncate in barca mai multe grenade cu efect luminos pentru a nauci suspectul. Intreaga operatiune a durat aproape doua ore, Tsarnaev – plin de sange – predandu-se in cele din urma.

 

[youtube]5dlGA3IeIWo[/youtube]

 

 

author avatar
Mihai Koblenko
1.099 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger