Se știe că țara noastră are locuri unice și frumuseți naturale cu totul spectaculoase, care abia așteaptă să fie descoperite și admirate de turiști. Imagini de-a dreptul fascinante, în care este surprinsă unicitatea lacului Ochiul Beiului, din Parcul Național Cheile Nerei -Beușnița, au fost împărățite public, recent, de către cei de la Romsilva.
Fotografiile atestă, dincolo de orice cuvinte, frumusețea lacului aflat în județul Caraș – Severin. O minune a naturii s-ar putea spune. Și un spectacol de culori gata să fie admirat de către turiștii care ajung în zonă.
Lacul a fost declarat monument al naturii, scăldatul fiind interzis
E important de avut în vedere faptul că scăldatul în acest lac nu e permis. Iar cei care nu țin cont de acest aspect riscă amenzi destul de consistente.
„Așezat în Rezervația Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, lacul unic, cu ape de un turcoaz fabulos, a fost declarat monument al naturii, iar scăldatul este interzis‼ Nu însă toți turiștii respectă acest lucru, alegând să ignore indicatoarele montate de rangeri.
Încălcarea legii atrage după sine amenzi ce pornesc de la 3.000 de lei și pot ajunge la 6.000 de lei”, au transmis reprezentanții Romsilva, pe pagina oficială de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor. Mesaj ce însoțește mai multe fotografii ce surprind spendoarea acestui lac.
Ochiul Beiului, cel mai mare lac carstic din România
Nuanța cu totul deosebită a apei lacului, albastru-verzui, fascinează încă de la prima privire. Potrivit Romsilva, lacul Ochiul Beiului este alimentat de un izvor subteran și se întinde pe o suprafață de aproximativ 284 de metri pătrați, având adâncimea maximă de 3,6 metri. „Astfel, Ochiul Beiului este cel mai mare lac carstic din România”, potrivit sursei menționate.
Cât despre Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Romsilva, e de menționat că e situat în sud-vestul țării, în județul Caraș – Severin, în sudul munților Aninei, are o suprafață de 37.100 de hectare și include și alte obiective spectaculoase, precum lacul Dracului, cascadele Bigăr și Beușnița.