AcasăNewsIMAGINI ȘOCANTE. Baie de sânge în piața centrală! Sunt zeci de morți...

IMAGINI ȘOCANTE. Baie de sânge în piața centrală! Sunt zeci de morți și răniți

explozieIMAGINI ȘOCANTE. Baie de sânge în piața centrală! Sunt zeci de morți și răniți / foto: Al Arabiya

Bagdadul a fost din nou ținta unor atentate sinucigașe, soldate cu zeci de victime. Cel puţin 28 de persoane au fost ucise, iar alte aproximativ 70 au fost rănite joi, în centrul Bagdadului, într-un dublu atentat sinucigaş, a anunţat Guvernul. Dar cifrele se pot modifica de la oră la oră.

Potrivit declarațiilor făcute de autoritățile irakiene, primul sinucigaș a cerut ajutor în stradă spunând că e bolnav. A aștepta să se strângă cât mai multă lume în jurul său, după care a detonat bomba.

Zeci de persoane din piața centrală Taiarane, care de obicei este foarte aglomerată, au fost afectate de suflul exploziei.

A doua bombă a fost detonată la scurt timp după prima, când cei prezenți au încercat să le acorde primul ajutor victimelor.

Imediat după explozie, numeroase ambulanţe au venit la locul atentatului. Din primele informații, mulți dintre răniți se află în stare gravă.

Atentatele nu au fost revendicate încă, însă acelaşi mod de operare a fost folosit în trecut de către Statul Islamic (SI), transmite Reuters.

Ultimul atentat comis în capitală, în aceeaşi piaţă, a avut loc în ianuarie 2018 şi s-a soldat cu 27 de morţi.

author avatar
Andreea Vlad
552 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger