AcasăNewsImagini rare și spectaculoase! LUPTĂ pe viață și pe moarte între doi...

Imagini rare și spectaculoase! LUPTĂ pe viață și pe moarte între doi urși, filmată într-o pădure din România! – VIDEO

(sursa foto: captură video Facebook/Romsilva)

O înregistrare video desprinsă, parcă, dintr-un documentar de specialitate au fost făcute publice recent. Imaginile, ale căror protagoniști sunt doi urși, surprind o luptă între cele două animale de dimensiuni impresionante.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a publicat imagini surprinse într-o pădure din județul Suceava. E vorba de o înregistrare de aproximativ două minute, surprinsă într-un cadru de iarnă, într-o zonă cu zăpadă.

„Imagini foarte rare și spectaculoase cu o confruntare puternică între doi urși într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Broșteni din cadrul Direcției Silvice Suceava, filmarea extraordinară fiind realizată de colegul nostru Ionel Moroșanu”, au transmis, zilele trecute, reprezentanții Romsilva, via Facebook.

Sursa menționată precizează și faptul că „urșii sunt animale teritoriale și au habitatul în pădurile întinse de munte și cele dese din zonele deluroase. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat. Hrana lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte”.

Săptămâna trecută, tot de la nivelul Romsilva au fost făcute publice imagini cu mai mulți zimbri, surprinși într-un cadru de poveste, în plină iarnă. Înregistrarea surprinde câțiva „zimbri în libertate într-o pădure troienită de zăpezi a Parcului Natural Vânători Neamț”, într-o filmare realizată în timpul unei acțiuni de monitorizare.

„Zimbrul poate ajunge și la 920 de kilograme, iar femelele au o greutate mai mică, între 320 și 640 kg. Masculii sunt solitari, iar femelele de zimbru în libertate trăiesc în turme, alături de pui, până când aceștia ating maturitatea”, transmite sursa citată.

author avatar
Andrei Coman
436 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger