AcasăNewsImagini incredibile! Zăpadă de peste 6 metri pe Trasfăgărășan. Cât ar mai...

Imagini incredibile! Zăpadă de peste 6 metri pe Trasfăgărășan. Cât ar mai putea dura până să se elibereze drumul – VIDEO

foto: captură video

Cu doar câteva zile rămase până la 1 iunie, momentul în care se trece, calendaristic cel puțin, în sezonul estival, vedem imagini cu o mare de zăpadă, pe Trasfăgărășan.

Cu care drumarii duc o luptă acerbă, dat fiind vorba că în unele locuri stratul de zăpadă depășește șase metri, cu mult peste înălțimea unui autocar, de exemplu. Autocar cu care turiștii amatori de excursii pe timp de vară ar putea ajunge în zonă, odată ce se va redeschide circulația.

Momentan, însă, e greu de estimat când s-ar putea elibera drumul. Nici nu e greu de înțeles de ce. Fără să dea un termen, muncitorii spun, însă, că ”aproape sigur va mai dura câteva săptămâni”, potrivit libertatea.ro.

foto: captură video

Au adus un excavator: ”Utilajele obișnuite de deszăpezire nu fac față în asemenea condiții”

În tot acest timp, se fac eforturi, vă spuneam, pentru ca zăpada să fie îndepărtată de pe drum. S-au adaptat ”din mers” și utilajele folosite la operațiunea de deszăpezire. În sensul în care s-a adus în zonă un excavator, care să lupte mai bine cu nămeții.

”Deszăpezirea Transfăgărășanului a ajuns în zona „critică”. Pe serpentinele de sub Bâlea Lac stratul de zăpadă depășește 6 metri și de astăzi intervenim și cu un escavator pentru că utilajele obișnuite de deszăpezire nu fac față în asemenea condiții”, din câte au transmis miercuri seară, 26 mai, reprezentanți ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, via Facebook.

Imagini cu zăpada îndepărtată de pe drum

Imagini cu veritabila luptă ce se dă cu îndepărtarea nămeților de pe Transfăgărășan au fost postate și pe pagina de Facebook a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București. ”Activitățile de deszăpezire pe DN 7C – Transfăgărășan continuă. Astăzi (miercuri-n.r.) am ajuns la KM 113+850M”, stă scris, de miercuri seară, 26 mai, începând, pe pagina DRDP București.

author avatar
Andrei Coman
274 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger