AcasăNewsImagini incredibile, pe o stradă din Bacău! Polițist surprins alergând după un...

Imagini incredibile, pe o stradă din Bacău! Polițist surprins alergând după un pieton care a traversat strada ignorând semnalele/Ce a urmat – VIDEO

(foto: Facebook/Politia Română)

Imagini de-a dreptul incredibile au fost surprinse miercuri pe o stradă din Bacău.

Protagoniștii au fost un agent de la Rutieră și o femeie care circula ca pieton. Aceasta din urmă s-a ales cu o amendă semnificativă, după ce a „forțat” trecerea pe „zebră”.

O femeie care circula ca pieton pe o stradă din Bacău a fost amendată cu 495 de lei de Poliţia Rutieră, pentru că a ignorat semnalele unui agent care dirija circulaţia şi care i-a făcut semn să aştepte la trecerea pentru pietoni, conform stirileprotv.ro.

S-a întâmplat pe strada Spiru Haret, din Bacău

Imagini cu întregul moment ar fi fost surprinse de o cameră de supraveghere. Din cadrele filmate se poate observa cum agentul încearcă să o oprească şi să o întoarcă din drum, dar femeia îşi vede de drum, în încercarea de a ajunge către cealaltă parte a străzii.

Incidentul a avut loc miercuri dimineaţă, pe strada Spiru Haret din municipiul Bacău.

A fugit, cu polițistul pe urmele sale

În imagini se vede cum agentul de poliție opreşte circulaţia mașinilor, face semn pietonilor să traverseze pe trecerea destinată lor, apoi opreşte circulaţia pietonilor şi face semne autovehiculelor să treacă. Moment în care mai mulţi pietoni stau pe loc – pe trotuar – şi aşteaptă. Nu și o femeie.

Care începe să traverseze, de parcă nu ar fi văzut semnalul omului legii, purtător de uniformă. Astfel că agentul îi face semn să se oprească. Însă ea continuă spre cealaltă parte a drumului, îl ocoleşte pe poliţist şi merge mai departe. Din imagini se observă și faptul că, la scurt timp după, agentul aleargă după pieton, femeia ajungând între timp pe trotuar.

Explicații pentru amendă

Conform precizărilor Poliţiei, femeia are 43 de ani şi este din Bacău. Ea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 495 de lei.

Oamenii legii băcăuani au anunțat că s-a dispus amenda pentru că femeia nu a respectat indicaţiile poliţistului. Ba mai mult, aceasta ar fi avut un comportament sfidător la adresa poliţistului care derula activităţi de dirijare şi fluidizare a traficului rutier în zona respectivă.

Măsura contravenţională a fost luată întrucât femeia nu a respectat indicaţiile poliţistului care desfăşura activităţi de dirijare şi fluidizare a traficului rutier la trecerea pentru pietoni de pe strada Spiru Haret din localitate, continuându-şi deplasarea, deşi indicaţiile agentului rutier erau destinate trecerii autovehiculelor, aceasta punându-şi astfel în pericol integritatea fizică, precum şi siguranţa celorlalţi participanţi la traficul rutier. De asemenea, cea în cauză a manifestat un comportament sfidător la adresa poliţistului”, explică, potrivit sursei citate, oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău gestul de a o amenda pe femeie.

author avatar
Andrei Coman