AcasăNewsImagini incredibile, cu o trombă, pe un lac din Cluj. O barcă...

Imagini incredibile, cu o trombă, pe un lac din Cluj. O barcă și mai multe saltele, luate pe sus – VIDEO

sursa foto: captură video Facebook/Martinesti Iaz

Fenomen rar, pe un lac din județul Cluj. Imaginile spectaculoase, filmate un martor, surprind o trombă care a traversat luciul apei.

Imaginile – care s-au răspândit cu repeziciune în mediul online, în ultimele ore – au fost surprinse marți, 11 iunie, pe Lacul Mărtinești din județul Cluj.

În doar câteva momente, o barcă și câteva saltele au fost ridicate în aer, potrivit site-ului Ziua de Cluj. Vestea bună e că nimeni nu a fost rănit. Și, potrivit sursei citate, nu au fost raportate daune materiale semnificative.

Imaginile spectaculoase, postate pe o rețea de socializare

Persoanele aflate pe mal au avut ocazia să urmărească spectacolul naturii și fenomenul destul de rar întâlnit. Imaginile surprinse cu spectacolul naturii au fost postate pe o rețea de socializare, pe pagina Martinesti Iaz.

Din filmări se poate vedea cum vaporii de apă încep să se ridice brusc în atmosferă, formând rapid o trombă. Care a traversat apoi luciul apei lacului.

Tromba este o coloană înaltă de apă de formă conică, ridicată de vârtejurile de vânt, care o fac să se învârtească cu mare iuțeală în jurul ei înseși. Atunci când vârtejul se produce deasupra uscatului, fenomenul se numește tornadă.