AcasăNewsImagini impresionante: Doi ani de dezastrul provocat de cutremurul de 9 grade...

Imagini impresionante: Doi ani de dezastrul provocat de cutremurul de 9 grade care a zguduit Japonia, urmat de tsunami (FOTO, VIDEO)

(foto: Agerpres)

Japonezii comemoreaza, luni, doi ani de la dezastrul provocat de cutremurul de 9 grade pe scara Richter. Seismul devastator, urmat de un tsunami, a provocat moartea a peste 18.000 de oameni si pagube imense.

(foto: Agerpres)

Mai multe ceremonii au fost tinute inca de dimineata in mai multe orase din Japonia, in ziua in care oamenii isi amintesc de tragedia de acum doi ani. Pe langa miile de victime au existat si sute de disparuti. In memoria lor a fost tinut un moment de reculegere.

Imparatul Akihito si alti inalti oficiali au luat parte la o ceremonie comemorativa, la Tokyo. Pe 11 martie 2011, Japonia a fost zguduita de un seism devastator. Peste 18.000 de oameni au pierit in urma cutremurului si a tsunami-ului declansat de seismul de 9 grade pe scara Richter. Pagubele materiale au fost uriase. Mii de cladiri s-au daramat si sute de drumuri au fost distruse. De asemenea, a fost afectata activitatea centralei nucleare de la Fukushima.

[nggallery id=380]

[youtube]eB86K2_-shQ[/youtube]

307 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger