AcasăNewsVIDEO | Atac rusesc cu drone în Ucraina, lângă Isaccea. „Aici o...

VIDEO | Atac rusesc cu drone în Ucraina, lângă Isaccea. „Aici o picat, direct în vamă” – VIDEO

sursa foto: captură video Facebook/Petru Gabor

Imagini dramatice au fost surprinse, la primele ore ale zilei de marți, înainte de ivirea zorilor, în apropiere de Isaccea.

Din primele informații, noi drone lansate de partea rusă au căzut pe malul ucrainean al Dunării marți, în apropiere de localitatea tulceană Isaccea.

Una dintre ele, „la câteva zeci de metri de noi, care eram pe bac”, a povestit pentru Libertatea un voluntar român. E vorba despre cel care a și filmat imaginile dramatice, postându-le pe Facebook.

„Aici o picat, direct în vamă” – se aude la un moment dat pe întregistrarea video.

„Dă-i drumul, că mai vine o dronă!”

„Dă-i, că mai vine una! Dă-i drumul, că mai vine o dronă! Nu auzi? Dă-i drumul! Vine! Auzi-o! Fugi!”, îndeamnă bărbatul care realizează filmarea, înainte ca drona să cadă.

Petru Gabor, care este voluntar și face, săptămânal, drumuri cu ajutoare către zonele afectate de războiul din Ucraina, este cel care a filmat, marți dimineață, o dronă care a căzut la vama din Orlivka, Ucraina, pe partea cealaltă a Dunării față de Isaccea, Tulcea.

În clipul postat pe Facebook se poate observa că drona cade la mică distanță de locul unde se află bărbatul. Petru Gabor susține, pentru sursa citată, că drona a căzut „la câteva zeci de metri de noi, 30-40, după cum se vede și în filmare. După ce a căzut prima am reușit doar eu și cu un autobuz să urcăm pe bac. Apoi le-am spus că se aud mai multe și cumva au realizat ce le tot spuneam și au pornit, dar abia după ce a mai picat una”.

Imaginile ar fi fost surprinse cu puțin înainte de ora 3 dimineața.

author avatar
Andrei Coman
562 afisari

4 COMENTARII

  1. De ce sa fii voluntar si să ajuți niste neprieteni, cu riscul vieții???Gabor nu e nume nici ucrainean nici lipovean nici romanesc…..

  2. cand nu veti mai trafica armament pentru prelungirea macelului din ucraina, atunci nu vor mai cadea drone pe rutele de trafic de armament.
    foarte simplu. poporul roman nu a fost si nu este de acord decat cu sprijin umanitar pentru ucraina.
    cu acordul cui se face acest trafic de armament?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger