AcasăNewsImagini din dronă cu amploarea dezastrului de la „Ferma Dacilor” din Tohani....

Imagini din dronă cu amploarea dezastrului de la „Ferma Dacilor” din Tohani. Urmările incendiului devastator – VIDEO

sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Un incendiu cu urmări cumplite a afectat, marți dimineață, în a doua zi de Crăciun, „Ferma Dacilor”, o cunoscută pensiune din Tohani, județul Prahova. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale la fața locului. Incendiul a fost lichidat, însă în urma dezastrului viețile mai multor persoane au fost curmate. Iar pagubele materiale sunt de proporții.

Pompierii au ajuns la locul incendiului cu mai multe autospeciale. Autoritățile au declanțat Planul Roșu de Intervenție. Un minor și patru adulți au fost găsiți decedați, conform datelor anunțate public de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Proporțiile dezastrului, surprins de imagini din dronă

Flăcările care au cuprins pensiunea de la Tohani – care nu avea autorizaţie de securitate la incendiu – s-au extins pe o suprafaţă de aproximativ o mie de metri pătraţi, iar acoperişul pensiunii s-a prăbuşit, potrivit stirileprotv.ro.

Mai multe imagini înregistrate de la înălțime, de o dronă, surprind proporțiile dezastrului ce a afectat complexul din Tohani, Prahova. Imaginile sunt cutremurătoare. Se poate observa că mai multe autospeciale ale pompierilor, dar și ambulanțe se aflau la locul tragediei.

 

Cifra de afaceri de anul trecut

Din informațiile disponibile pe site-ul fermadacilor.ro, bazele proiectului „Ferma Dacilor” au fost puse în 2013, fiind „gândită ca un proiect de, și pentru familie”. Unitatea de cazare punea la dispoziție între altele, 21 de odăi, 4 căsuțe suspendate și 6 cabane în pădure, conform aceluiași site.

Anul trecut, firma Ferma Dacilor Production din Tohani a avut, oficial, o cifră de afaceri de aproape 5,5 milioane de lei și un profit net de aproape 2 milioane de lei, de unde rezultă o marjă netă de profit mult peste media industriei, conform stirileprotv.ro.

Desfășurare de forțe la locul nenorocirii

Din primele informații venite de la autorități, incendiul s-a produs marți dimineață la un operator economic cu funcțiuni de cazare și restaurant. După ce s-a anunțat situația, la nivelul județului Prahova a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Astfel, că la fața locului au fost trimise 10 autospeciale de stingere cu apă și spumă ISU Prahova, 1 autospecială transport personal și victime multiple, 4 ambulanțe SMURD, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă și 3 ambulanțe SAJ.

„Până la acest moment, 2 persoane cu arsuri la nivelul feței și a membrelor superioare au fost asistate medical (conștiente). Totodată, pentru identificarea și altor persoane dispărute, pompierii au constituit echipe de căutare-salvare. Intervenția este îngreunată de faptul că arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, suprafața afectată fiind mai mare de 1.000 mp”, au transmis, în primă fază, reprezentanții DSU, prin intermediul Facebook.

author avatar
Andrei Coman
419 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger