AcasăNewsImagini de la protestul din fața MS: Un protestatar s-a cocoțat pe...

Imagini de la protestul din fața MS: Un protestatar s-a cocoțat pe clădirea Ministerului Sănătății – VIDEO

sursa foto: captură video Antena 3

Imagini incredibile surprinse, joi după-amiază, la protestul din fața sediului Ministerului Sănătății.

Un protestatar, cunoscut drept „Stegarul dac”, și-a asigurat din plin atenția asupra sa. A reușit să se urce pe clădirea în care se află sediul ministerului condus de către Alexandru Rafila. Bărbatul a fost surprins în imagini în timp ce stătea pe marginea unui geam, dar și urcat pe un balcon al clădirii.

sursa foto: captură video Antena 3

La un moment dat, o fereastră a fost deschisă, iar bărbatul a părut să vorbească cu cineva din interior. Nu a intrat, însă, în clădire pe acea fereastră, cum mulți ar fi crezut că o va face.

În tot acest timp, în fața sediului ministerului erau câteva zeci de persoane participante la protest. La fața locului se aflau și mai mulți jandarmi.

Ce spune Rafila în contextul protestului din fața MS

În cursul acestei zile, ministrul Rafila s-a referit la protestul din faţa Ministerului Sănătăţii.

„Pentru că în faţa ministerului se desfăşoară o demonstraţie a unui partid politic, cred că este o greşeală majoră care afectează interesul naţional şi interesul populaţiei acestei ţări de a politiza un subiect atât de bine cunoscut de către toată lumea şi care a făcut în aşa fel încât foarte multe generaţii să beneficieze de vaccinare şi de prevenirea bolilor infecţioase”, a afirmat șeful de la Ministerul Sănătății, într-o conferință de presă.


Încă de orele trecute, pe pagina de Facebook a Alianței pentru Unirea Românilor au apărut imagini cu oamenii aflați la protestul de la MS. „Protest împotriva vaccinării obligatorii

AUR se opune vaccinării obligatorii! Am ieșit în stradă pentru apărarea drepturilor românilor!” – sună mesajul ce însoțește imaginile postate pe Facebook – AUR.

MS: Vaccinarea nu este și nu va deveni obligatorie

E de menționat faptul că încă de zilele trecute, Ministerul Sănătății sublinia, într-un comunicat, că „vaccinarea nu este și nu va deveni obligatorie”.

„Strategia națională de vaccinare asigură acces echitabil pentru oricine, fără să impună vreo obligativitate. Niciun act normativ elaborat de Ministerul Sănătății nu va impune vaccinarea obligatorie! Acest act medical nu este și nu va fi obligatoriu!” – a transmis în 14 august MS într-un comunicat.

author avatar
Andrei Coman