AcasăNews Imagini de la intrevederea premierului Dancila cu presedintele Turciei (VIDEO)

 Imagini de la intrevederea premierului Dancila cu presedintele Turciei (VIDEO)

Aflata in Turcia, sefa Guvernului roman a discutat, luni, cu presedintele Recep Tayyip Erdogan. Cei doi oficiali au iesit apoi impreuna in fata presei, pentru o declaratie comuna.

Mentionand in prima faza despre prietenia „de lunga durata” romano- turca si ca „exista un dialog permanent intre autoritatile romane si turce, atat in format bilateral, dar si in cadrul regional si pe dimensiunea multilaterala”. „Cooperam pe domeniile securitatii si apararii, dar si la nivelul mediului de afaceri, academic, universitar, cultural. Am trecut astazi in revista nivelul schimburilor comerciale dintre tarile noastre, aflate pe o tendinta ascendenta. In anul 2017, valoarea schimburilor comerciale turco-romane s-a ridicat la 5,1 miliarde euro, iar in primele doua luni ale acestui an s-a inregistrat o crestere semnificativa fata de aceeasi perioada a anului trecut. Exista, insa, in continuare un imens potential care trebuie exploatat. Cooperarea dintre Romania si Turcia, in calitate de state membre NATO, se inscrie in parametri foarte buni”, a punctat Dancila.

Tel de zece miliarde de dolari

La sfera economica a facut referire si presedintele turc, in alocuiunea sa. „Bineinteles ca relatiile economice si comerciale sunt nivelul cel mai important din relatiile noastre. In anul 2017, am avut o cifra de comert de aproximativ sase miliarde de dolari si ne dorim foarte mult ca anul acesta aceasta cifra sa creasca si mai mult. Telul nostru este sa atingem cifra de zece miliarde de dolari in schimburile comerciale. Bineinteles ca, datorita pasilor pe care ii vom face in comun, vom ajunge sa atingem acest tel. Cifrele comerciale in primele opt luni ale anului 2018 au crescut cu 23% fata de anul trecut in aceeasi perioada. De aceea, noi o sa continuam sa muncim foarte mult sa ne atingem telul de zece miliarde de dolari. Impreuna cu tarile terte care participa, in Romania avem investitii in valoare de sapte miliarde de dolari, investitii facute de catre societati turcesti. In Romania, sunt mai mult de 15.000 de societati turcesti care isi desfasoara activitati in sectorul bancar pana la mass-media, de la constructii pana la productia diferitelor produse. Bineinteles ca noi vom continua sa ne sustinem si de acum incolo investitorii sa faca investitii in Romania si invers. Noi, in acelasi timp, ii invitam pe prietenii nostri romani sa vina si sa faca investitii in Turcia. In acelasi timp, datorita aliantei pe care o avem cu Romania in NATO, suntem recunoscatori pentru sustinerea care ne-a fost acordata de catre Romania. Cu ocazia presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene pe care o va lua Romania in viitorul apropiat va fi o oportunitate pentru noi”, a declarat Recep Tayyip Erdogan.

Palatul Victoria a facut publice imagini din timpul intrevederii si a dineului oferit in onoarea premierului roman, la care au fost prezenti mai multi ministri din Cabinetul Dancila, acestea fiind, insa, fara sunet.

[youtube]yqPyNSUHglI[/youtube]

[youtube]swsC4swrehM[/youtube]

[youtube]uHzVnpZQVME[/youtube]

sursa foto, video: gov.ro

author avatar
Andrei Coman
226 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sa nu mai aud vorbe de la toti lunaticii ca vezi Doamne, Veronica se intalneste numa cu jidanii..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger