AcasăNewsImagini de colectie. Momente cu Radu Beligan pe scena si secvente din...

Imagini de colectie. Momente cu Radu Beligan pe scena si secvente din filme (VIDEO)

Radu Beligan a parasit scena vietii, insa numele si rolurile pe care le-a interpretat, atat in aplauzele spectatorilor veniti in salile Teatrului National din Capitala, teatru pe care le-a si condus o buna perioara, dar si in filme, vor fi mereu la dispozitia celor care vor sa revada instantanee cu adevarat de colectie.

Si sa zambeasca, urmarind, de exemplu, puneri in scena ale pieselor semnate de Ion Luca Caragiale, in care Radu Beligan apare alaturi de alte nume mari ale teatrului autohton.

Printre cele mai cunoscute si amuzante replici pe care le-a rostit actorul de-a lungul carierei sale in teatru sunt cele din piesa „Caldura mare”, o punere in scena a operei marelui Caragiale, in care joaca alaturi de un alt act mare artist al neamului, Marin Moraru.

[youtube]6mydo5Q8Vjs[/youtube]

De asemenea, multi l-au vazut pe Radu Beligan jucand, alaturi de Gheorghe Dinica si acelasi Marin Moraru, in „Take, Ianke si Cadar”, piesa semnata de Victor Ion Popa. O punere in scena de mare succes, care s-a jucat de multe ori cu casa inchisa.

[youtube]0nUJcYg_gM4[/youtube]

Mai jos, imagini din „Singuratatea florilor”, un film datand din 1976, regizat de Mihai Constantinescu, in care Radu Beligan a jucat cu Toma Caragiu, Colea Rautu, dar si George Constantin.

[youtube]UnS-gZ16Pdk[/youtube]

Nu in cele din urma, va propunem sa revedeti o secventa din „Conu’ Leonida fata cu reactiunea”, in care maestrul joaca alaturi de Draga Olteanu Matei, dar si de Magda Catone.

[youtube]Vb9wBFpCbYU[/youtube]

sursa foto:radu-beligan.allby.ro

author avatar
Cristina Stefan
350 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger