AcasăNewsImaginea PSD, carpita cu Dancu si Rus

Imaginea PSD, carpita cu Dancu si Rus

Pentru ca 2012 va fi un an electoral plin de necunoscute, liderul social-democrat Victor Ponta vrea sa transforme PSD intr-un partid mai frecventabil, apeland la o schimbare de look.

Victor Ponta roteste cadrele ca sa dea un suflu nou partidului

In Romania casniciile politice nu au viata lunga, toate sfarsind in divorturi cu scantei, CDR si Alianta D.A. fiind doar doua exemple.  Urmand traditia, cel mai probabil nici USL nu va rezista prea mult. Ruptura se va produce fie din cauza conflictelor interne, fie va fi dictata de calcule electorale care vor arata ca PSD si PNL au mai mult succes daca merg separat in alegeri. Prin urmare,  pentru ca separarea se poate produce oricand, PSD-ul are nevoie urgent de un “facelift” care sa-l faca mai atragator atat pentru electorat , cat si pentru Traian Basescu.

La vremuri noi, tot figuri vechi

Ioan Rus, Vasile Dancu si Ilie Sarbu sunt trei dintre pesedistii care se bucura de aprecierea sefului statului

Asa se explica, pe de o parte,  zvonurile privind pensionarea fortata a lui Ion Iliescu si Adrian Nastase, iar pe de alta revenirea in prima linie a partidului a lui Ilie Sarbu, Vasile Dancu si Ioan Rus, despre care tot timpul s-a spus ca au o buna relatie cu seful statului. Daca Dancu nu se lasa convins cu una, cu doua, sustinand ca-i place postura de comentator de pe margine, Rus si-a anuntat deja revenirea in politica activa. “Am decis ca in perioada urmatoare sa ajut PSD-ul in primul rand, si USL-ul in general, atat la nivel local, cat si la nivel regional, cu ce pot eu sa fac. Deci ma voi implica in politica cu ce bruma de competente am sa sprijin USL, astfel incat sa castige alegerile in Transilvania, fara ca acest sprijin sa aiba in subsidiar vreo alta motivatie decat aceasta pe care am spus-o, legata de USL”, a declarat Ioan Rus. Ca implicarea fostului ministru de interne in politica ii pica bine lui Victor Ponta o stie toata lumea, in ceea ce priveste partidul insa, trebuie amintit ca ultima data cand Rus a ajutat PSD-ul, Emil Boc si PD-ul de la acea vreme au castigat alegerile la Cluj.

author avatar
Adelina Ionicel
323 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger