AcasăNewsIliescu: S-ar impune audierea doamnei Kovesi din partea Parlamentului

Iliescu: S-ar impune audierea doamnei Kovesi din partea Parlamentului

Fostul presedinte a ajuns cu circa 5 minute dupa ora 9 si a plecat in jurul orei 10.30

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, acuza implicarea Parchetului in desfasurarea operatiunile de validare a referendumului, fiind de parere ca Laura Codruta Kovesi ar trebui adiata de catre Parlament.

Ion Iliescu, fost presedinte al Romaniei, este de parere ca procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Laura Codruta Kovesi, ar trebuie audiat de catre Parlament.

Potrivit fostului sef al statului acest lucru ar trebui sa survina ca urmare a faptului ca Parchetul s-a amesecat in operatiunile de validare a referendumului de catre Curtea Constitutionala (CCR).

„In actiunea sa, Curtea Constitutionala poate apela la Autoritatea Electorala Permanenta, la Biroul Electoral Central, la Guvern, la Ministerul de Interne. Amestecul Parchetului, solicitarea de catre acesta a listelor electorale este un lucru anormal si un abuz”, a scris Ion Iliescu pe blogul personal.

In opinia acestuia, implicarea Parchetului in procedurile CCR survine doar la comanda lui Traian Basescu, pe care il numeste „cel suspendat”.

„Un abuz este si anchetarea, pe aceste probleme, in aceasta faza, a fostilor ministri si a unor functionari din Ministerul de Interne. Este o presiune evidenta, la comanda celui suspendat!”, a incheiat fostul presedinte postarea sa.

author avatar
Ionut Zgimbau
356 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger