Cauta

Iliescu impaca ambele tabere ale USL: Sa nu intre UDMR la guvernare, dar sa existe un dialog parlamentar

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu este de parere ca UDMR nu ar trebui sa fie cooptat la guvernare, dar ar putea oferi un sprijin parlamentar USL-ului. Iliescu crede ca astfel ambele tabere ale USL vor fi impacate, si cea care susine cooptarea UDMR, dar si cea care respinge aceasta optiune.

(foto: rtv)

„Fata de resentimentele existente se poate gasi o solutie comuna, care sa dea satisfactii tuturor. Sa nu intre la guvernare UDMR-ul, dar sa existe un dialog parlamentar, conlucrare la toate nivelurile, cum s-a promovat de-a lungul anilor, pentru ca UDMR e totusi un factor de echilibru necesar. Altminteri, dam curs fortelor extremiste din randul populatiei maghiare si nu e bine”, a declarat Ion Iliescu, pentru RFI.

Presedintele de onoare al PSD a afirmat ca a fost intotdeauna deschis optiunilor: „UDMR-ul a jucat totusi si un rol de echilibru in fata altor tendinte mai periculoase, mai extremiste. Sigur ca UDMR-ul a dat si multe insatisfactii in ultima vreme si la referendum si asa mai departe, deci sunt motive de resentiment. S-ar putea gasi o formula, fara sa intre la guvernare, sa existe o conlucrare activa si in plan parlamentar si in dialog cu Guvernul si in plan teritorial”.

Daniel Chitoiu a anuntat luni ca PNL nu doreste ca UDMR sa participe la guvernare, conducerea liberarilor luand aceasta decizie in urma cu doua zile. „E o pozitie a PNL ca nu dorim ca UDMR sa faca parte. (…) Din punct de vedere al PNL, s-a luat o decizie in BPC inca de acum doua zile, ca nu dorim ca UDMR sa participe la guvernare”, a sustinut Daniel Chitoiu.

Totodata, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, spunea, luni, ca subiectul intrarii UDMR la guvernare este unul „foarte fierbinte”. El a declarat ca joi si vineri au fost primite la sediul PSD zeci de telefoane de la cetateni de etnie maghiara, care s-au pronuntat in defavoarea intrarii UDMR la guvernare.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version