AcasăNewsIliescu impaca ambele tabere ale USL: Sa nu intre UDMR la guvernare,...

Iliescu impaca ambele tabere ale USL: Sa nu intre UDMR la guvernare, dar sa existe un dialog parlamentar

(foto: rtv)

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu este de parere ca UDMR nu ar trebui sa fie cooptat la guvernare, dar ar putea oferi un sprijin parlamentar USL-ului. Iliescu crede ca astfel ambele tabere ale USL vor fi impacate, si cea care susine cooptarea UDMR, dar si cea care respinge aceasta optiune.

(foto: rtv)

„Fata de resentimentele existente se poate gasi o solutie comuna, care sa dea satisfactii tuturor. Sa nu intre la guvernare UDMR-ul, dar sa existe un dialog parlamentar, conlucrare la toate nivelurile, cum s-a promovat de-a lungul anilor, pentru ca UDMR e totusi un factor de echilibru necesar. Altminteri, dam curs fortelor extremiste din randul populatiei maghiare si nu e bine”, a declarat Ion Iliescu, pentru RFI.

Presedintele de onoare al PSD a afirmat ca a fost intotdeauna deschis optiunilor: „UDMR-ul a jucat totusi si un rol de echilibru in fata altor tendinte mai periculoase, mai extremiste. Sigur ca UDMR-ul a dat si multe insatisfactii in ultima vreme si la referendum si asa mai departe, deci sunt motive de resentiment. S-ar putea gasi o formula, fara sa intre la guvernare, sa existe o conlucrare activa si in plan parlamentar si in dialog cu Guvernul si in plan teritorial”.

Daniel Chitoiu a anuntat luni ca PNL nu doreste ca UDMR sa participe la guvernare, conducerea liberarilor luand aceasta decizie in urma cu doua zile. „E o pozitie a PNL ca nu dorim ca UDMR sa faca parte. (…) Din punct de vedere al PNL, s-a luat o decizie in BPC inca de acum doua zile, ca nu dorim ca UDMR sa participe la guvernare”, a sustinut Daniel Chitoiu.

Totodata, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, spunea, luni, ca subiectul intrarii UDMR la guvernare este unul „foarte fierbinte”. El a declarat ca joi si vineri au fost primite la sediul PSD zeci de telefoane de la cetateni de etnie maghiara, care s-au pronuntat in defavoarea intrarii UDMR la guvernare.

author avatar
Alina Costache
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger