AcasăNewsIliescu il ameninta pe Basescu cu suspendarea

Iliescu il ameninta pe Basescu cu suspendarea

Conditionarile presedintelui Traian Basescu in legatura cu renuntarea la o parte din mandat daca se revizuieste Constitutia sunt nepotrivite, apreciaza Ion Iliescu. Fostul presedinte l-a amenintat pe actualul sef al statului cu suspendarea dupa alegerile viitoare.

„Asemenea conditionari sunt total nepotrivite. Revizuirea Constitutiei are o procedura bine statornicita chiar prin Constitutie si nu este o treaba care se face batand din palme. Mandatul sau este o chestiune care iarasi tine de anumite imprejurari si considerente, adica el s-ar putea sa paraseasca mandatul chiar daca nu vrea, functie de structura Parlamentului care va rezulta din viitoarele alegeri„, a spus Iliescu,

El a precizat ca motivul pentru care Traian Basescu se pregateste de alegeri tine tocmai de dorinta sefului statului de a-si asigura finalul de mandat prin obtinerea unei componente a viitorului Legislativ care sa-i permita acest lucru.

„De aceea se pregateste si de alegeri, mai ales, ca sa fie sigur ca se obtine o componenta care sa-i asigure finalul de mandat. Deci e o discutie inutila din acest punct de vedere si nu inteleg asemenea conditionari – renunt la nu-stiu-ce daca nu-stiu-ce. Nu se trateaza in acest fel lucrurile intr-o societate civilizata”, a spus Iliescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, la 10Tv, ca este dispus sa renunte la mai mult de un an de mandat daca politicienii sunt dispusi sa accepte revizuirea Constitutiei, mentionand ca exclude in acest context varianta de a fi premier.

Presedintele a spus ca „daca ei sunt dispusi sa revizuiasca Constitutia„, el este dispus sa renunte mai mult de un an de mandat pentru ca parlamentarele si prezidentialele sa se suprapuna din nou.

De asemenea, Traian Basescu a mentionat ca nu a renuntat la a sustine revenirea la mandatul prezidential de 4 ani.

„Renunt la 2 ani de mandat in 2012 numai sa se revizuiasca Constitutia„, a spus Basescu.

 

307 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger